Družine umrlih zaradi kronavirusa od italijanske vlade zahtevajo 100 milijonov evrov odškodnine – TOPNEWS.si

Družine umrlih zaradi kronavirusa od italijanske vlade zahtevajo 100 milijonov evrov odškodnine

Družine umrlih zaradi kronavirusa od italijanske vlade zahtevajo 100 milijonov evrov odškodnine

Približno 500 sorodnikov ljudi, ki so v Italiji umrli zaradi covida-19, je v sredo sporočilo, da so sprožili sodni postopek proti regionalnim in nacionalnim oblastem, v katerem zahtevajo odškodnino v višini 100 milijonov evrov.

Civilna tožba, vložena na sodišču v Rimu, je usmerjena proti premierju Giuseppeju Conteju, ministru za zdravje Robertu Speranzi in guvernerju severne pokrajine Lombardija Attiliju Fontani.

Predstavniki treh politikov se niso odzvali na prošnjo za komentar Reutersa.

Italija, prva zahodna država, ki jo je hudo prizadel koronavirus, je od začetka pandemije februarja zabeležila več kot 70.000 smrtnih primerov zaradi covid-19, najvišjo stopnjo smrtnosti v Evropi in peto najvišjo na svetu.

Tožbo so vložili člani upravnega odbora Noi Denunceremo (Šli bomo na sodišče), ki je bil ustanovljen aprila, da bi zastopal sorodnike mrtvih v Bergamu, enem najbolj prizadetih mest v Lombardiji.

“Primer je naše božično darilo tistim, ki bi morali storiti to, kar je bila njihova dolžnost, a tega niso storili,” je v sporočilu za javnost zapisal predsednik skupine Luca Fusco.

COMMENTS

Wordpress (0)