Zdravko Počivalšek: “Zavračam trditve Tomaža Vesela, da smo na MGRT zavlačevali z odgovori in dokumentacijo, ki jo je zahteval” – TOPNEWS.si

Zdravko Počivalšek: “Zavračam trditve Tomaža Vesela, da smo na MGRT zavlačevali z odgovori in dokumentacijo, ki jo je zahteval”

Zdravko Počivalšek: “Zavračam trditve Tomaža Vesela, da smo na MGRT zavlačevali z odgovori in dokumentacijo, ki jo je zahteval”

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek se je danes na Facebooku odzval na včerajšnje izjave predsednika računskega sodišča, da so imeli velike probleme s pridobivanjem dokumentacije, predvsem od gospodarskega ministrstva.

“Zavračam trditve Tomaža Vesela, da smo na MGRT zavlačevali z odgovori in dokumentacijo, ki jo je zahteval. Vse skupaj smo prejeli 210 vprašanj. Ker smo ga vzeli resno, smo seveda potrebovali nekaj tednov, da smo celovito in natančno odgovorili. Še posebej, ker so bila številna vprašanja taka, da so nas že vnaprej obtožila in so torej kazala na obsodbo pred procesom.”

V testu “SMC je stabilna in zanesljiva, kljub grožnjam in strašenju”, je zavrnil namige o razkolu v SMC-ju po objavi poročila računskega sodišča.

“Mediji in številni posredniki že nekaj časa strašijo, da bo poročilo računskega sodišča o nabavi medicinske opreme obremenilno zame in da naj bi to povzročilo razkol v SMC ter posledično pripeljalo do padca vlade in uspeha KUL konstruktivne nezaupnice. Še posebej so okrepili to zgodbo potem, ko je naša poslanska skupina jasno sporočila, da ne bo podprla kandidature Karla Erjavca za mandatarja,” je zapisal Zdravko Počivalšek.

“Za spopad z zdravstveno in ekonomsko krizo sedaj potrebujemo stabilnost in zanesljivost. To bo vodilo naše poslance pri odločanju,” je zapisal Počivalšek in s tem dal posredno vedeti, da Karla Erjavca za mandatarja vsaj formalno kot stranka ne nameravajo podpreti.
Njegov zapis objavljamo spodaj v celoti

[V RAZMISLEK]

SMC je stabilna in zanesljiva, kljub grožnjam in strašenju

🔵 Mediji in številni posredniki že nekaj časa strašijo, da bo poročilo Računskega sodišča o nabavi medicinske opreme obremenilno zame in da naj bi to povzročilo razkol v SMC ter posledično pripeljalo do padca vlade in uspeha KUL konstruktivne nezaupnice. Še posebej so okrepili to zgodbo potem, ko je naša poslanska skupina jasno sporočila, da ne bo podprla kandidature Karla Erjavca za mandatarja.

🔵 Tiste prve tedne epidemije smo dobili nalogo, da takoj (!) zagotovimo opremo zdravstvenemu sistemu, ki je bil povsem nepripravljen in neopremljen za ta izziv. Nalogo smo opravili navkljub vsem težavam. Zdravstvo ni imeli jasne slike, kaj in koliko sploh potrebuje. Razmere na svetovnem trgu opreme so bile nore. Administrativni sistem za nabavo je bil počasen. Pa vendar smo v skladu z zakonodajo in sklepi vlade uspešno opremili naše bolnišnice.

🔵 Zavračam trditve Tomaža Vesela, da smo na MGRT zavlačevali z odgovori in dokumentacijo, ki jo je zahteval. Vse skupaj smo prejeli 210 vprašanj. Ker smo ga vzeli resno, smo seveda potrebovali nekaj tednov, da smo celovito in natančno odgovorili. Še posebej, ker so bila številna vprašanja taka, da so nas že vnaprej obtožila in so torej kazala na obsodbo pred procesom.

🔵Tudi sicer vzbuja dvome njegov neformalen in nepojasnjen obisk Zavoda za blagovne rezerve v prvem valu epidemije in njegova medijska angažiranost glede te teme. Namesto medijskih pritiskov si želim, da preiskovalni organi pridejo na dan z dokumenti in argumenti. Ko bomo dobili osnutek poročila Računskega sodišča, se bomo nanj vsebinsko odzvali. Vem, kaj in kako smo delali v tistih tednih, ko smo morali vsak dan sprejemati hitre odločitve. Zato si želim poštene in argumentirane obravnave te zgodbe, saj hočem nazaj moje dobro ime, ki sem ga gradil vso poslovno in politični kariero.

🔵 #SMC pa je trdna in je doživela dovolj težkih preizkušenj tako, da bomo tudi v tem obdobju rušenja vlade znali presoditi, kako ravnati. Za spopad z zdravstveno in ekonomsko krizo sedaj potrebujemo stabilnost in zanesljivost. To bo vodilo naše poslance pri odločanju.

Zato lahko opustite strašenje in grožnje. Nismo otroci in ne spreminjajte politike v otroško igrišče. Situacija je preveč resna za tako početje.

#SMC
#odgovorno
#stabilno

COMMENTS

Wordpress (0)