(VIDEO) Karl Erjavec: “Če glasov za konstruktivno nezaupnico ne bo, to pomeni, da ta sestava državnega zbora podpira drugo republiko… Ampak nisem prepričan, da je takšna volja državnega zbora” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Karl Erjavec: “Če glasov za konstruktivno nezaupnico ne bo, to pomeni, da ta sestava državnega zbora podpira drugo republiko… Ampak nisem prepričan, da je takšna volja državnega zbora”

(VIDEO) Karl Erjavec: “Če glasov za konstruktivno nezaupnico ne bo, to pomeni, da ta sestava državnega zbora podpira drugo republiko… Ampak nisem prepričan, da je takšna volja državnega zbora”

Po današnjem sestanku koalicije KUL je Karl Erjavec prekinil ugibanja glede tega, kdaj bo vložena konstruktivna nezaupnica. Kot je povedal Erjavec, ga bodo prihodnji teden stranke nastajajoče koalicije KUL potrjevale za kandidata za mandatarja. Sledi vložitev konstruktivne nezaupnice, predvidoma še pred novim letom.

Karl Erjavec: “Poglejte, mi bomo naslednji teden vložili to konstruktivno nezaupnico predvsem zato, ker je treba to stanje ustaviti. Mi težko gledamo vsak dan takšno število mrtvih, zlasti starejših in mislim, da je odgovornost zlasti poslancev tudi SMC in morda tudi kakšne druge poslanske skupine, da prevzamejo odgovornost in da se ti trendi ustavijo. Povsem jasno je, da epidemije ta vlada ne obvladuje, da je zašla v slepo ulico in temu je treba narediti konec. Nič ne pomaga, če dajemo 300 evrov za tiste, ki imajo najnižjo pokojnine, po drug strani nam pa vsak dan za en avtobus starejših umre. In to je nedopustno. In upam, da bodo poslanci glasovali po svoji vesti. Zdaj, če bodo podpisi, jaz pričakujem, da bodo. Mi imamo še en teden časa, da zberemo vse te podpise. Lahko pa povem, da smo zelo zelo blizu tej številki.”

Koalicija KUL načrtuje vložitev konstruktivne nezaupnice do konca leta, pravi prvak DeSUS-a Karl Erjavec. Koalicija si prizadeva za menjavo vlade Janeza Janše, ki ji očitajo, da je zavozila reševanje korona krize, pajdašenje z Madžarsko, sramotenje države na mednarodnem parketu, kadrovanje in še vrsto drugih “spornih dejanj”.

Karl Erjavec je povedal tudi, da ves čas vodijo različne pogovore tako kot tudi Janez Janša vodi različne pogovore. Je imel tudi sestanek z našimi poslanci. “V zvezi s tem bi rad povedal, da stranka DeSUS zagotavlja glasove štirih poslancev, da ne bo zopet teh špekulacij, da je samo en poslanec.”

Namen o vložitvi konstruktivne nezaupnice vladi Janeza Janše je Erjavec razkril dan zatem, ko je zatrdil, da nezaupnice ne bodo vlagali, če ne bo imel v naprej zagotovljenih 46 glasov v državnem zboru, kolikor jih je potrebnih za uspeh konstruktivne nezaupnice.

Erjavec je po sestanku koalicije KUL optimističen, da bodo zbrali 46 glasov, tudi vse štiri glasove poslanske skupine DeSUS. “Mi pričakujemo zlasti od Stranke modernega centra, kjer se ne počutijo dobro v tej vladi razen njenega predsednika in morda še koga, da prevzamejo odgovornost tako, kot je stranka DeSUS prevzela odgovornost, da to stanje v državi spremenimo.”

Na vprašanje novinarjev, če ne bo 46 glasov za njegovo imenovanje za mandatarja, je Karel Erjavec dejal: “To pomeni, da sestava tega državnega zbora podpira drugo republiko, podpira odsotnost vladavine prava, podpira napade na medije, podpira nefinanciranje nevladnih organizacij, podpira to, da smo v družbi z Madžarsko in Poljsko. Če je to to, potem je to pač očitno trenutna volja državnega zbora, nisem pa prepričan, da je takšna volja”.

COMMENTS

Wordpress (0)