Francoska zdravniška zbornica začela disciplinski postopek proti znanemu infektologu in drugim francoskim zdravnikom zaradi izjav o koroni – TOPNEWS.si

Francoska zdravniška zbornica začela disciplinski postopek proti znanemu infektologu in drugim francoskim zdravnikom zaradi izjav o koroni

Francoska zdravniška zbornica začela disciplinski postopek proti znanemu infektologu in drugim francoskim zdravnikom zaradi izjav o koroni

Francoska zdravniška zbornica je v ponedeljek sporočila, da je zaradi kontroverznih izjav o epidemiji covida-19 vložila pritožbo proti šestim zdravnikom, vključno s profesorjem Didierjem Raoultom, svetovno znanim infektologom.

Francoska zdravniška zbornica (CNOM) je na zahtevo France Pressea potrdila informacije, ki jih je prva objavila medicinska tiskovna agencija APMNews, ne da bi navedla druge podrobnosti.

Ustanova se je po navedbah specializirane agencije odločila, da bo vložila pritožbo pri prvostopenjskem disciplinskem organu in se bo pridružila tudi pritožbi, vloženi zoper šest zdravnikov.

Med prijavljenimi sta tudi Didier Raoult iz Univerzitetnega bolnišničnega inštituta (IHU) Mediterranee v Marseillu, kontroverzni zagovornik hidroksiklorokinov in infektolog Christian Perronne.

Raoult je kritiziral francosko krizno upravljanje

Didier Raoult se je znašel v središču polemike, ker je kritiziral način, kako so francoske oblasti obvladovale krizo, in zaradi navzkrižja interesov v mednarodnih raziskavah o zdravljenju covida-19. Zaradi njegovih izjav je regijska zdravniška zbornica vložila disciplinsko prijavo, CNOM pa se je odločil, da se ji pridruži.

Kar zadeva Perronnea, so v četrtek iz pariške regionalne bolnišnice AP-HP sporočili, da so ga odpustili, ker je dejal, da so bolni pacienti dober vir zaslužka za zdravnike in zaradi spornih izjav o hidroksiklorokinu.

Christian Perronne je bil vodja oddelka za nalezljive in tropske bolezni v bolnišnici Raymond-Poincare v mestu Garches v pariški regiji. O njegovih stališčih smo že pisali in si jih lahko preberete na tej povezavi.

CNOM je prav tako vložil tožbo proti Henriju Joyeuxu, upokojenemu onkologu, Nicole Delepine, nekdanji otroški onkologinji v Garchesu, ter Nicolasu Zellerju in Rezeau-Frantz, splošnemu zdravniku.

COMMENTS

Wordpress (0)