Ekskluzivno – Objavljamo, kaj se dogaja v zakulisju današnjega sestanka vrha DeSUS-a, na katerem na pobudo K. V. Erjavca odločajo tudi o izstopu stranke iz Janševe koalicije – TOPNEWS.si

Ekskluzivno – Objavljamo, kaj se dogaja v zakulisju današnjega sestanka vrha DeSUS-a, na katerem na pobudo K. V. Erjavca odločajo tudi o izstopu stranke iz Janševe koalicije

Ekskluzivno – Objavljamo, kaj se dogaja v zakulisju današnjega sestanka vrha DeSUS-a, na katerem na pobudo K. V. Erjavca odločajo tudi o izstopu stranke iz Janševe koalicije

Na gospodarskem razstavišču v Ljubljani se bo ob 10. uri začel izvršilni odbor stranke DeSUS, ob 12. uri pa še svet DeSUS-a, ki bosta odločala o usodi stranke v koaliciji Janeza Janše. Kakšna bo odločitev stranke, je mogoče sklepati iz sinočnjega zapleta na Brdu pri Kranju, kjer se koalicijskega sestanka nista udeležila niti predsednik stranke Karl Erjavec niti minister Tomaž Gantar, ki je stranko namesto Erjavca po njegovi izvolitvi za predsednika običajno zastopal Desus na koalicijskih sestankih. Seveda s pooblastilom predsednika Karla Erjavca.

Jasen znak namreč daje odločitev prvaka upokojenske stranke Karla Erjavca, ki je sicer prejel vabilo na sestanek koalicijskih partnerjev, a se je opravičil in se sestanka ni udeležil. “Pred vsako sejo vlade je sestanek predsednikov SDS, SMC, NSi in Desusa za uskladitev odprtih zadev. Karl Erjavec je danes udeležbo odpovedal (niti ni poslal podpredsednika) in tako žal onemogočil obravnavo PKP7, kjer je več odprtih zadev,” je tvitnil Janša in dodal ključnik neodgovorno. Iz stranke je sicer slišati, da smisla udeležba na sestanku ne bi imela, ko pa je jasno, da si Erjavec sodelovanja z Janšo ne želi.

“V imenu predsednika stranke g. Karla V. Erjavca, se vam zahvaljujemo za sprejeto obvestilo. Predsednik g. Erjavec sporoča, da se usklajevalnega sestanka ne bo udeležil, ker bomo jutri na organih stranke obravnavali položaj stranke DeSUS v koaliciji. Za razumevanje se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo,” je v imenu Karla V. Erjavca sporočila Majda Glavonjič.

Vlada ni obravnavala PKP7, saj pogoji za to niso bili izpolnjeni, ker na sestanek koalicijskih partnerjev pred sejo vlade ni prišel novi predsednik Desusa Karl Erjavec. Kacin je za medije sinoči pojasnil, da paket koalicijsko ni usklajen. “Če prvak koalicijske stranke pri tem ne sodeluje, pač dokument ni usklajen, če ni usklajen, ga ni mogoče poslati v državni zbor,” je pojasnil Kacin in dejal, da o koalicijskih razmerjih vlada ni razpravljala, tudi pod točko razno o tem niso govorili.

Odločitev DeSUS-a in predsednika Karla V. Erjavca je naletela na družbenih omrežjih na nekaj kritičnih zapisov, predvsem med funkcionarji SDS-a. Razumevanje za Erjavčevo odločitev pa je našla predsednica Stranke SAB Alenka Bratušek, ki je zapisala: “Danes brez @ErjavecKarl ne morete sprejeti PKP7, včeraj ste brez dogovora, na dopisni seji, blokirali financiranje @STA_novice. twitter.com/jjansasds/stat…”

“Če bomo dosegli enoten pristop organov stranke, vodstva in poslancev, bom odločitev spoštoval,” je povedal kmetijski minister Jože Podgoršek, ki je včeraj novinarjem dejal, da bo spoštoval odločitev vodstva stranke in če bo le to podprlo Karla Erjavca za mandatarja, ga bo osebno podprl. Prepričan pa je, da bosta prevladovala dialog in razum, pričakuje tudi enotnost organov stranke, vodstva in večjega dela poslanske skupine po sprejeti odločitvi.

Na Topnews.si ekskluzivno objavljamo pismo, ki ga je na vodstvo stranke naslovil Aleš Dugulin, predsednik MO DeSUS Nova Gorica, sicer tudi član Izvršnega odbora DeSUS in član Pokrajinskega odbora S. Primorska, v katerem je hkrati napovedal tudi izstop iz stranke zaradi dnevnega reda današnje seje. “Ker sem bil vedno pokončen človek, v te vaše umazane igre ne pristajam, zato vas na tem mestu pozdravljam in nepreklicno izstopam iz vseh funkcij in stranke DeSUS.
Naj vam sporočim, da z mano gre večina članstva mestnega odbora Nova Gorica”, je zapisal Dugulin.

Pozdravljeni!

Prejel sem gradivo za izredno sejo Izvršnega odbora DeSUS za ta četrtek.
Ob prebiranju dnevnega reda sem se naravnost zgrozil nad vsebino.
Metode, ki se jih uporablja v tej stranki so kratko malo rečeno sprevržene.
In to naj bo demokratična stranka upokojencev?
Poslanca Roberta Polnarja, ki je bil cel dosedanji mandat korekten in vsebinsko naravnan bi predlagali za izključitev?
In to kar tako, na lepe oči, ker je užalil nekoga, ki se mu še vedno reče “novi – stari” predsednik.
Kaj bi lahko potem rekli na to, kar se je dogajalo z nekdanjo predsednico dr. ALEKSANDRO PIVEC ? A je ona kadarkoli prišla z idejo, da se poslance izključi, ker imajo drugačen pogled kot predsednik?
Seveda, za vas je edina opcija diktatura, oz. če se ne strinjaš pa izključitev.
Žal se ne zavedate ali pa se očigledno sprenevedate, da ne vidite, kako mnogi člani zapuščajo to stranko. Nekateri odhajajo na glas, mnogi pa odhajajo potiho tako, da niti ne pošiljajo odstopnih izjav.
Ker sem bil vedno pokončen človek, v te vaše umazane igre ne pristajam, zato vas na tem mestu pozdravljam in nepreklicno izstopam iz vseh funkcij in stranke DeSUS.
Naj vam sporočim, da z mano gre večina članstva mestnega odbora Nova Gorica.
Upam, da vas bodo upokojenci spregledali in videli, da se vam gre samo za oblast in ne za dobro ljudi.

Predsednik MO DeSUS Nova Gorica
Član Izvršnega odbora DeSUS
Član Pokrajinskega odbora S. Primorska

ALEŠ DUGULIN

Včeraj se je oglasila tudi članica sveta stranke v imenu mestne organizacije Ljubljana Marija Horvat, po njenih navedbah zahtevajo, da se ob dogovarjanju o vstopu v novo vlado uveljavijo temeljni programski cilji stranke. “Pred sklepanjem o vstopu v novo koalicijo KUL pa bi morali organi stranke potrditi program, ki je realen in glede na hude razmere uresničljiv, saj lahko vsaka nepremišljena odločitev pelje v hudo krizo in ogrožanje človeških življenj,” je sporočila med drugim.

Dogajanje na Gospodarskem razstavišču in izjave pred in po seji bomo na Topnews.si in Top TV prenašali V ŽIVO.

COMMENTS

Wordpress (0)