(V ŽIVO) Izjava Karla Erjavca po srečanju s predsedniki opozicijskih strank o podpori pri mandatarstvu in o izključitvi Roberta Polnarja iz stranke DeSUS in poslanske skupine – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Izjava Karla Erjavca po srečanju s predsedniki opozicijskih strank o podpori pri mandatarstvu in o izključitvi Roberta Polnarja iz stranke DeSUS in poslanske skupine

(V ŽIVO) Izjava Karla Erjavca po srečanju s predsedniki opozicijskih strank o podpori pri mandatarstvu in o izključitvi Roberta Polnarja iz stranke DeSUS in poslanske skupine

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je po dobri uri in pol sestanka s predsedniki strank koalicije KUL stopil pred novinarje in potrdil, da so na organih stranke razpravljali o izstopu iz koalicije.

Po Erjavčevih besedah so se danes s strankami LMŠ, SD, Levica in SAB pogovarjali o položaju DeSUS v trenutni koaliciji ter možnosti, da bi stranka upokojencev postala del koalicije KUL. V DeSUS-u bodo o tem razpravljali v četrtek, ko se bosta sestala izvršni odbor in svet stranke.

Karel Erjavec: “Moram pa povedati, da bo v stranki DeSUS v četrtek sklican izvršni odbor in svet stranke. Tudi tam bomo imeli razpravo predvsem o tem, kakšen je položaj stranke DeSUS-a v trenutni koaliciji in tudi o tem, ali bo stranka DeSUS zapustila to koalicijo in postala tvorni člen koalicije KUL”.

Odločitve o mandatarskem kandidatu koalicije KUL sicer po Erjavčevih besedah še niso sprejeli, saj morajo najprej opraviti razpravo na organih strank. Je pa potrdil, da je sam eden od kandidatov. Predsednik DeSUS-a je ob tem spomnil tudi na vlogo SMC, od katere pričakujejo, da se opredeli do različnih pobud.

“Poglejte dokončne odločitve še nismo sprejeli. Najprej moramo opraviti razpravo na izvršnem odboru in potem na svetu stranke glede statusa stranke DeSUS, ali še ostaja v koaliciji oziroma in ali bo to koalicijo, to vlado zapustila. Potem je pa stvar dogovora strank, ki bodo tvorile novo koalicijo, katera oseba bi bila najbolj primerna za opravljanje te vloge, to se pravi mandatarja in kasneje tudi predsednika vlade. Seveda pri tem ne smemo pozabiti, da pomembno vlogo igra tudi SMC. Tako, da Desus bo v tem tednu potegnil določene odločitve in potem pričakujemo od stranke SMC, da se pač opredeli do različnih pobud”.

Na zapis predsednika LMŠ Marjana Šarca, ki je danes na Twitterju zapisal, da LMŠ za mandatarja podpira Karla Erjavca  in na vprašanje novinarjev, ali o tem že obstaja kak dogovor, je Erjavec odgovoril: “Ne, ker so to samo pogovori, dokler pač ne bo 46 glasov, tudi ne bo znano, kdo bo mandatar”.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je napovedal tudi izključitev poslanca Roberta Polnarja iz stranke in iz poslanske skupine. “Na izvršnem odboru bomo tudi obravnavali pobudo za izključitev poslanca Roberta Polnarja. Lahko povem, da smo dobili tudi pobudo s strani občinske organizacije, v kateri je tudi on član. To je Šentjur pri Celju. Tako, da bomo tudi zaradi neprimernih izjav in tudi žaljivega nastopa do stranke DeSUS tudi primerno ukrepali. To seveda tudi pomeni, ko bo izključen iz stranke DeSUS, tudi ne bo več član poslanske skupine stranke”.

COMMENTS

Wordpress (0)