Marjan Šarec preko Twitterja podprl Karla Erjavca kot kandidata za mandatarja – TOPNEWS.si

Marjan Šarec preko Twitterja podprl Karla Erjavca kot kandidata za mandatarja

Marjan Šarec preko Twitterja podprl Karla Erjavca kot kandidata za mandatarja

Predsednik LMS Marjan Šarec je danes preko Twitter prekinil ugibanja o tem, koga bo LMŠ podprl kot kandidata za mandatarja, ko bo vložena nezaupnica.

To je Karl Erjavec. “Vse drugo je samo odlaganje neodložljivega”, je zapisal Šarec.

Opozicija očitno ne bo odstopila od namere glede vložitve konstruktivne nezaupnice proti Janševi vladi.

Po zadnjih informacijo naj bi konstruktivno nezaupnico vložili 23. decembra, kar je simboličen datum, saj gre za 30. obletnico plebiscita o samostojnosti republike Slovenije. Gre za datum, ki simbolično veliko pomeni tudi predsedniku vlade Janezu Janši, poleg tega pa želijo pokvariti božične praznike vladajoči koaliciji.

Ta teden naj bi o podpori Erjavcu odločale opozicijske stranke koalicije KUL, ki naj bi tako kot Šarec podprle za mandatarja Kala Erjavca.

Če bo ostalo pri omenjenem scenariju, naj bi bilo glasovanje o nezaupnici na dnevnem redu v štirinajstih dneh, se pravi takoj po novem letu.

Zaenkrat so možnosti za uspeh konstruktivne nezaupnice zgolj teoretične, še posebej, ker naj bi se glede na zadnje informacije v parlament vrnil Zdravko Počivalšek, kar pomeni, da bo opozicija imela glas manj, torej 38 glasov, saj bi Počivalšek vzel poslansko mesto Gregorju Židanu, ki je iz SMC prestopil v SD.

Prav tako v parlamentu zaradi bolezni že nekaj časa ni bilo v poslanskih klopeh poslanca SAB Franca Kramarja.

Čeprav tega v opozicijski SNS niso uradno potrdili, glasovnic, v primeru konstruktivne nezaupnice proti vladi Janeza Janše, ne bodo dvignili.

COMMENTS

Wordpress (0)