Franc Jurša: Z Janjo Sluga sva že “verbalno občevala” – TOPNEWS.si

Franc Jurša: Z Janjo Sluga sva že “verbalno občevala”

Franc Jurša: Z Janjo Sluga sva že “verbalno občevala”

Bolj kot dogajanje v dvorani državnega zbora, kjer je Janez Janša odgovarjal na poslanska vprašanja, je bilo zanimivo dogajanje na hodnih, kjer se očitno preštevajo glasovi za finalni spopad na relaciji koalicija Janeza Janše in opozicija, ki kuje načrte o vložitvi konstruktivne nezaupnice proti vladi.

Franc Jurša, ki sicer danes novinarjem ni postregel z novo izjavo, je pa na hodniku na vprašanje, kako potekajo pogovori s SMC potrdil, da se je že srečal z vodjo poslanske skupine Janjo Sluga. “Z Janjo sva že občevala,” je v šali dejal Jurša in dodal, da gre seveda za “verbalno občevanje”.

Na hodniku sta se v krajšem neformalnem pogovoru zadržala tudi Franc Jurša in predsednik SMC Zdravko Počivalšek, ki je ravno tako kot Janez Janša danes odgovarjal na poslanska vprašanja.

Sicer pa so poslanci bolj kot pred mikrofoni zgovorni v neformalnih pogovorih, kjer je novinarje zanimalo, ali ima koalicija KUL že 46 glasov oziroma ali bo vložila konstruktivno nezaupnico. Po zbranih informacijah naj bi opozicija tudi v primeru, če ne bo imela podpisov oziroma formalno potrjenih 46 glasov vseeno vložila konstruktivno nezaupnico še pred novim letom.

Računajo namreč na tajno glasovanje, pa tudi v primeru, če nezaupnica v prvem krogu ne bi uspela, bi si opozicija na nek način “umila roke”, saj bi javnosti predstavila, da je naredila vse, da bi prišlo do padca Janševe vlade.

Sicer pa se je danes pred novinarji razgovoril Desusov poslanec Jurij Lep, ki je zvest novemu predsedniku Karlu Erjavcu in je v nasprotju z Robertom Polnarjem javno napovedal, da bo podprl konstruktivno nezaupnico, če bo do nje prišlo. Daljši pogovor z njim bomo objavili na Topnews.si..

COMMENTS

Wordpress (0)