(V ŽIVO) Premier Janez Janša na Brdu z vrhom gospodarstva in zdravstva o nadaljnji strategiji ukrepov proti epidemiji – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Premier Janez Janša na Brdu z vrhom gospodarstva in zdravstva o nadaljnji strategiji ukrepov proti epidemiji

(V ŽIVO) Premier Janez Janša na Brdu z vrhom gospodarstva in zdravstva o nadaljnji strategiji ukrepov proti epidemiji

Vlada je imela v soboto na Brdu pri Kranju dva posveta, prvega z direktorji vseh bolnišnic, inštitutov in zdravstvenih domov, drugega pa s predstavniki delodajalcev oziroma gospodarstva, s katerimi proučujejo možnosti za morebitno sproščanje ukrepov na posameznih področjih.

Minister za obrambo Matej Tonin je na Twitterju po posvetu z zdravstveno stroko sporočil, da je dodatnih rezerv zdravstva zelo malo in da utegnejo biti prihodnji trije meseci najtežji. Ob tem je opomnil na potrebo po večji vključenosti zdravstvenih domov pri obvladovanju izbruhov v domovih za starejše občane in napovedal izdatne investicije v zdravstvo.

Ker se epidemiološka slika v Sloveniji ne izboljšuje, je vlada v soboto izdala nov odlok, ki je vsebinsko enak obstoječemu, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Objavili so ga tudi v uradnem listu, tako je začel veljati danes in velja sedem dni.

Vlada je tako  na sobotni dopisni seji za sedem dni podaljšala ukrepe iz odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom.Ob napovedi nedeljskega nadaljevanja razprave vladne strani gospodarstvo še vedno pričakuje začetek njihovega sproščanja.

“Posvet vlade z gospodarstveniki na Brdu še kar poteka. Zato je vlada ukrep ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo medtem na dopisni seji morala podaljšati, je pa za jutri zvečer že sklicana seja vlade v covidnem formatu, da bi o teh ukrepih lahko razpravljala, jih celovito ocenila in odločila, kako naprej,” je pozno sinoči na Twitterju sporočil vladni govorec Jelko Kacin.

Vlada bo danes v ožji sestavi nadaljevala razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije, so v soboto zvečer sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Predstavniki gospodarstva sicer po sobotnem posvetu pričakujejo začetek sproščanja ukrepov na področju storitvenih dejavnosti.

COMMENTS

Wordpress (0)