(V ŽIVO) Karl Erjavec “stopil korak nazaj” in se opravičil poslanski skupini Desusa, ki stopa korak proti SMC-ju – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Karl Erjavec “stopil korak nazaj” in se opravičil poslanski skupini Desusa, ki stopa korak proti SMC-ju

(V ŽIVO) Karl Erjavec “stopil korak nazaj” in se opravičil poslanski skupini Desusa, ki stopa korak proti SMC-ju

Nekaj pred 14. uro je v prostore DZ-ja prišel Karel Erjavec v spremstvu ministra za zdravje Tomaža Gantarja. Izjav ob prihodu ni dajal, prav tako so bili precej zadržani poslanci pred današnjim nadaljevanjem seje novega vodstva stranke s poslansko skupino.

Poslanec Simonovič je v neformalnem pogovoru z novinarji dejal le, “da imajo sicer v poslanski skupini oblikovano neko skupno stališče, ki pa Karlu Erjavcu morda ne bo najbolj všeč”. Karkoli naj bi to že pomenilo.

Nelagodje med poslanci je očitno povezano s tveganjem, da bi konstruktivna nezaupnica lahko pomenila tudi predčasne volitve, če novi alternativni koaliciji ne bi uspelo sestaviti vlade.

Podobne dileme imajo tudi v SMC Zdravka Počivalška. Pričakovati je, da dokler ne bo trdnih zagotovil, da konstruktivna nezaupnica ne pomeni tudi predčasnih volitev, zadeve, povezane z rušenjem Janševe koalicije niso tako realne pred božičem oziroma pred novim letom.

Če danes poslanska skupina ne bo izrecno podprla Erjavca, da gre stranka iz Janševe koalicije, bi se lahko zadeve premaknile v čas po novem letu.
Sestanek, na katerem so tudi podpredsedniki stranke, poteka že skoraj dve uri v dvorani na Tomšičevi.

Glede na številne spine, ki krožijo te dni in so dokaj “koordinirani”, pa očitno vlada velika panika oziroma zaskrbljenost na vseh straneh. Sicer pa današnji sestanek ni odločilen, ampak je bolj izmenjava mnenj, saj se bosta že v ponedeljek sestala izvršilni odbora stranke in svet stranke Desus, ki sprejemata zavezujoče odločitve glede usode stranke Desus v Janševi koaliciji.

Sicer pa je od ponedeljka, ko je Karl Erjavec prvič omenil možnost odhoda Desusa iz koalicije, dobesedno izredno stanje v slovenski politiki, pri lobistih in “spin doktorjih”, ki so ustrezno obdelali poslance Desusa. Jutri dopoldne pa naj bi se sestala koalicija KUL.

COMMENTS

Wordpress (0)