Hakirani dokumenti o cepivu Pfizer/BioNTech – TOPNEWS.si

Hakirani dokumenti o cepivu Pfizer/BioNTech

Hakirani dokumenti o cepivu Pfizer/BioNTech

Dokumenti, povezani z vlogo za odobritev cepiva Pfizer/BioNTech covid-19, so bili hakirani med kibernetskim napadom na Evropsko agencijo za zdravila (EMA), so v sredo sporočili iz Pfizerja.

“Pomembno je omeniti, da med incidentom ni bil poškodovan niti BioNTechov niti Pfizerjev sistem, vendar ne vemo, kateri osebni podatki so bili hakirani,” je zapisal Pfizer v izjavi.

“Čakamo na več informacij o preiskavi v EMA in se bomo odzvali primerno in v skladu z evropsko zakonodajo,” je še dodal.

“Ob upoštevanju ključnih vidikov za javno zdravje in pomena preglednosti bomo še naprej zagotavljali jasne informacije o vseh vidikih razvoja cepiv in regulativnem postopku,” je zapisano v izjavi.

Evropska agencija za zdravila, ki trenutno razmišlja o odobritvi več cepiv covid-19, je v sredo sporočila, da je bila tarča kibernetskega napada, ne da bi natančno navedla, kdaj je bil napad izveden ali kdo ga je izvedel.

Kibernetski napadi na zdravstvene ustanove so se okrepili med pandemijo covida-19, različni hekerji, od vohunov do kriminalcev, pa poskušajo najti najnovejša dognanja o izbruhu nalezljivosti. Agencije so že poročale, da so hekerji, povezani s Severno Korejo, Iranom, Vietnamom, Kitajsko in Rusijo, obtoženi, da so poskušali ukrasti podatke o virusu SARS-CoV-2 in možnem zdravljenju.

EMA, ki nadzira zdravila vseh 27 držav članic EU, bi morala najkasneje do 29. decembra objaviti odločitev o odobritvi cepiva Pfizer/BioNTech, ki je bilo že odobreno v Veliki Britaniji, Bahrajnu in Kanadi.

COMMENTS

Wordpress (0)