Status quo na Brdu – TOPNEWS.si

Status quo na Brdu

Brez dodatnih ukrepov

Status quo na Brdu

Ob pol štirih popoldne se je na Brdu pri Kranju začel sestanek koalicijskih partnerjev, na katerem ni bilo Karla Erjavca, ampak je DeSUS zastopal kar minister za zdravje Tomaž Gantar.

Čeprav naj bi se seja vlade začela že ob 16. uri, se je koalicijski vrh zavlekel tako, da se je seja vlade začela šele nekaj po 17. uri.

Po informacijah, ki smo jih dobili med sejo vlade, ne bo niti dodatnega sproščanja ali zaostrovanja ukrepov, ki jih je sicer predlagal zdravstveni minister Tomaž Gantar. Za soboto zvečer je predsednik vlade sklical vrh gospodarstva oziroma delodajalskih organizacij, na katerem naj bi se dogovorili o morebitnem dodatnem sproščanju nekaterih gospodarskih dejavnosti. Seja vlade bo očitno trajala pozno v noč, so pa vsaj, sodeč po medijskem poročanju, krožile različne informacije, češ da naj bi prišlo do nekakšnega kompromisa med Gantarjem in Počivalškom v smislu dodatnega zapiranja gospodarstva na eni ter ukinitev zapiranja na občine in ukinitev policijske ure na drugi strani.

Zaenkrat se te informacije niso pokazale kot verodostojne oziroma natančne, ampak velja, da ostaja stanje nespremenjeno in da se bo vse skupaj dogajalo po časovnici, ki jo je glede sproščanja ukrepov že predstavila vlada.

Minister Gantar, vsaj po nocojšnjih informacijah, ni zaostroval zadeve z morebitnim odstopom, se pa jutri nadaljuje sestanek Karla Erjavca s poslansko skupino DeSUS, v petek pa naj bi se sestal IO stranke. Kakšna bo odločitev DeSUS-a glede ostanka v koaliciji, bo znana šele konec tedna ali v začetku prihodnjega tedna.

Danes naj bi se sicer sestala tudi koalicija “KUL”, kjer je Karl Erjavec medna postavil zelo ostre pogoje za morebitno sodelovanje v novi koaliciji. Na mizi naj bi bila tudi njegova kandidatura za mandatarja. Po drugi strani pa je danes zaokrožila informacija, da naj bi nekateri poslanci DeSUS-a v primeru izstopa stranke iz koalicije vseeno ostali zvesti Janezu Janši.

Janez Janša sicer jutri odhaja v Bruselj in ga v četrtek ter petek ne bo v državi.

COMMENTS

Wordpress (0)