(VIDEO) “Najprej rešimo situacijo z zdravjem, potem se bomo pa ukvarjali s tem, kdo bo vladal v tej državi” – Zdravko Počivalšek na vprašanje, ali bo zapustil vlado, če bo vlada sprejela Gantarjeve predloge o popolnem lockdownu – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Najprej rešimo situacijo z zdravjem, potem se bomo pa ukvarjali s tem, kdo bo vladal v tej državi” – Zdravko Počivalšek na vprašanje, ali bo zapustil vlado, če bo vlada sprejela Gantarjeve predloge o popolnem lockdownu

(VIDEO) “Najprej rešimo situacijo z zdravjem, potem se bomo pa ukvarjali s tem, kdo bo vladal v tej državi” – Zdravko Počivalšek na vprašanje, ali bo zapustil vlado, če bo vlada sprejela Gantarjeve predloge o popolnem lockdownu

Na ponedeljkov predlog zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja glede zapiranja vseh nenujnih gospodarskih dejavnosti za dva tedna se je na tiskovni konferenci odzval gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Počivalšek je zavrnil poziv ministra Gantarja k zaprtju gospodarskih dejavnosti.

“Enostavno si moramo priznati, da smo na strateški ravni v slepi ulici, da se je epidemija razvila predvsem iz zdravstvene in gospodarske v eno veliko psihološko krizo zaupanja. Ni dovolj, da imamo dobre ukrepe v teoriji in pa na papirju, temveč jih moramo mi vsi skupaj tudi spoštovati v praksi. Da bi dosegli nek rezultat, pa moramo pridobiti zaupanje ljudi. To se nam zdi najpomembnejše. In za nespoštovanje ukrepov niso krivi ljudje, temveč smo odgovorni mi, ki jih moramo prepričati, da bomo vsi skupaj na nek način te ukrepe tudi složno spoštovali”.

Na vprašanje, ali bi v primeru, če bi vlada prisluhnila ministru Gantarju in bi šli v popolni lockdown, SMC zapustila vlado, je Počivalšek dejal: “Glejte, tukaj ne gre za to, ali bo nekdo zapustil vlado, ali je ne bo zapustil. Gre za to, da najdemo rešitev, ki bo omogočila, da bomo situacijo, kar se epidemiologije tiče, v Sloveniji izboljšali. Danes ne razmišljajmo o tem, vlada ali ne vlada. Potem ko bomo brez vlade, ne bomo imeli kaj reševati. Najprej rešimo situacijo z zdravjem, potem pa se bomo ukvarjali s tem, kdo bo vladal v tej državi”.

Na dodatno vprašanje, ali bo SMC ostala v vladi tudi, če vlada jutri sprejme popolni lockdown, je Počivalšek dejal, da bo naredil vse, da pridemo do strategije, ki bo dala rezultate.

“Gre za to, da mi želimo prediskutirati ukrepe, ki ne dajejo rezultatov. Za to gre. Če mi ugotovimo, da tretjina ali še večji delež Slovencev ne spoštuje ukrepov, ki smo jih predpisali, je nekaj s tem narobe. Zato moramo narediti korake, ki bodo omogočali, da jih bomo spoštovali ali na nek način v nekem dogovoru pripeljali zgodbo do tega, da bo sistem funkcioniral.”

Na vprašanje, ali lahko situacija med njim in ministrom Gantarjem vpliva na politično situacijo v tej vladi in ali je to že začetek konca te oblasti, je Počivalšek dejal, da gre za dva svetova.

“Živimo v različnih svetovih, eni se trudimo za to, da bomo zdravstveno situacijo pripeljali na boljše, drugi pa imajo pač agendo, da bodo v teh časih menjavali vlado. Jaz bom naredil vse, da najdemo rešitev, ki bo omogočila, da se bomo o tem, kar vi želite, sploh pogovarjali.”

COMMENTS

Wordpress (0)