Janez Janša, ki se včeraj ni udeležil seje Odborov za zunanjo politiko in zadeve EU o njegovi zunanji politiki, všečkal karikaturo, ki karikira opozicijo z golimi zadnjicami – TOPNEWS.si

Janez Janša, ki se včeraj ni udeležil seje Odborov za zunanjo politiko in zadeve EU o njegovi zunanji politiki, všečkal karikaturo, ki karikira opozicijo z golimi zadnjicami

Janez Janša, ki se včeraj ni udeležil seje Odborov za zunanjo politiko in zadeve EU o njegovi zunanji politiki, všečkal karikaturo, ki karikira opozicijo z golimi zadnjicami

Predsednik vlade Janez Janša se je včeraj opravičil, ker zaradi službenih obveznosti ni mogel prisostvovati skupni seji Odborov za zunanjo politiko in zadeve EU, na katerih so na zahtevo opozicijskih strank LMŠ, SD, Levica in SAB razpravljali o zunanjepolitičnih stališčih premierja Janeza Janše, zlasti o njegovem spornem tvitanju in pismu evropskim voditeljem o vladavini prava.

Čeprav je bilo na seji govora predvsem o Janševih stališčih, premierja na sejo obeh odborov, kot rečeno, ni bilo, pa je Janša med tem časom na Twitterju všečkal karikaturo, ki prikazuje opozicijske stranke, kako prihajajo na sejo odborov z raztrganimi hlačami na zadnji plati.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1334556669620211715

https://twitter.com/Milko121/status/1334557344965996547

Janeza Janšo je zastopal zunanji minister Logar, ki se je premierju in sedanji zunanji politiki postavil odločno v bran. Razloge za sklic seje je označil za “vsebinsko prazne in s pavšalnimi trditvami”.

Vlada ne krši zavez iz strateških dokumentov, Janša ne škodi ugledu Slovenije, nasprotno, je zatrdil minister. Žogico pa vrnil opoziciji, da v bistvu ona tudi s tovrstnimi razpravami škoduje interesom Slovenije v tujini.

“1800 milijard evrov stoji, 12 milijard za Slovenijo. Opozicija pa razpravlja o tvitih,” je izjavil minister in dejal, da ta vlada dejansko “odpravlja probleme, ki Slovenijo spremljajo že dolgo”.

Logar je zavrnil, da bi pismo premierja voditeljem drugih članic EU pomenilo, da se postavlja za poljsko in madžarsko blokado svežnja za okrevanje. Nasprotno, išče kompromis za nastalo stanje, kar sta v svojih odzivih izpostavila tudi predsednik Evropskega sveta Charles Michel in nemška kanclerka Angela Merkel, je še poudaril Logar.

Matjaž Nemec se z ugotovitvami ministra Logarja, da en sam tvit ne more spremeniti odnosov in da ne more vplivati na mnenje o RS v tujini, ni strinjal.

“Zaradi njegovih tvitov se je razvil en števec. Ta števec šteje število tvitov in časa, ki ga predsednik vlade, namesto, da bi reševal življenja, gospodarstvo, zdravstvo, posveča tvitanju,” je dejal Nemec in dodal:

“Samo na včerajšnji dan, mi je žal to sporočiti, je umrlo 45 ljudi. Tega istega dne je predsednik vlade, ki mimogrede govori o državljanih, da jim ni treba v danih okoliščinah storiti nič, razen ležati na kavču – citiram, je včeraj napisal 121 tvitov. Za teh 121 tvitov je v času, ko je umiralo 45 ljudi, porabil eno uro in 24 minut”.

Inštitut “Danes je nov dan” je namreč včeraj zagnal projekt Maršal Twito – Sledilnik, ki beleži in analizira aktivnosti Twitter profila Janeza Janše. V sredo, 4. novembra, ko je premier za aktivnosti na družbenem omrežju Twitter porabil največ časa v enem dnevu, to je 194 minut, torej več kot 3 ure, so v ZDA potekale predsedniške volitve. V Sloveniji potrdili 1685 okužb z novim koronavirusom, takrat pa je umrlo 30 bolnikov s covidom-19, kar je bilo največ do tedaj. Le dve minuti manj časa naj bi mu tvitanje vzelo dan pozneje, 5. novembra.

Zaradi postopkovnih zapletov, ko predsedujoči Marko Pogačnik ni dal pravice Violeti Tomić do replike na repliko, prej pa je to pravico dal Moniki Gregorčič, je opozicija sicer po več kot petih urah napovedala obstrukcijo in zapustila sejo. Seja se je nadaljevala brez prisotnosti članov strank LMŠ, SD, Levice in SAB.

COMMENTS

Wordpress (0)