Z GEN-I v zeleno prihodnost brez fosilnih goriv – TOPNEWS.si

Z GEN-I v zeleno prihodnost brez fosilnih goriv

Z GEN-I v zeleno prihodnost brez fosilnih goriv

GEN-I bo kot prvi v Sloveniji odjemalcem ponujal električno energijo izključno brez CO2.

Podnebna kriza je največji izziv človeštva. Če želimo obvarovati naš planet in generacijam, ki prihajajo, omogočiti življenje v čim bolj zdravem okolju, moramo ukrepati zdaj. V GEN-I se zavedajo svoje odgovornosti pri prehodu v zeleno prihodnost. Njihova zaveza je brezogljična prihodnost brez fosilnih virov energije. Prepričani so, da lahko vsak od nas pripomore k zeleni preobrazbi. V boju s podnebnimi spremembami je čas za dejanja zdaj.

Kot prvi v Sloveniji bodo z januarjem začeli odjemalcem dobavljati izključno električno energijo iz okolju prijaznih, brezogljičnih virov. GEN-I bo kot največji dobavitelj v Sloveniji v 2021 svojim gospodinjskim in poslovnim odjemalcem dobavil več kot 3.150 milijonov kWh električne energije. Ker bodo elektriko brez CO2 dobavljali prav vsem njihovim odjemalcem, bodo iz tega naslova njihov ogljični odtis v primerjavi z letom 2019 znižali za 1,65 milijonov ton CO2 letno. Po javno dostopnih podatkih je letni ogljični odtis povprečnega gospodinjstva dobrih 6 ton CO2 letno. GEN-I bo s svojo ponudbo 40 odstotkom vseh slovenskih gospodinjstev v povprečju znižal njihov ogljični odtis za 2,5 ton letno.

»V GEN-I sprejemamo svoj del odgovornosti za zeleno preobrazbo energetike. Kot prvi smo pred leti ponudili možnost samooskrbe s sončnimi elektrarnami, sedaj gremo korak dlje. Vse naše odjemalce želimo opolnomočiti, da sami nekaj storijo za naš planet, na izjemno enostaven način. Z izbiro vira energije. Sam sem prepričan, da je energija sonca najčistejša izbira za prihodnost. Odjemalcem bomo zato med drugim prvič omogočili dobavo elektrike, ki bo 100% proizvedena iz sončne energije. Kot največji dobavitelj v slovenski energetiki moramo biti zgled ostalim. Če zmore GEN-I, zmore cela Slovenija. Na družbo brez CO2 ni treba čakati do leta 2050. To lahko storimo že prej,« je povedal predsednik uprave GEN-I dr. Robert Golob.

V GEN-I iz leta v leto dokazujejo, da so najbolj zaupanja vreden partner in najboljša izbira med dobavitelji električne energije. Spomladi so vsem svojim gospodinjskim odjemalcem znižali cene elektrike. Tokrat bodo vsem njihovim odjemalcem prvič omogočili, da si sami izberejo brezogljičen vir energije, ki jim najbolj ustreza. Lahko se bodo odločali med energijo sonca, energijo vode in jedrsko energijo. V GEN-I namreč verjamejo, da so jedrska energija in obnovljivi viri naravni zavezniki pri prehodu v brezogljično družbo. Verjamejo v moč povezovanja vseh brezogljičnih virov in tehnologij z enim samim skupnim ciljem: doseči podnebno nevtralnost Slovenije v čim krajšem možnem roku. Ne zaradi zahtev mednarodne skupnosti ali EU, temveč zaradi ohranitve življenjskega okolja za naše bodoče rodove.

»V GEN-I so vedno na prvem mestu odjemalci. Že vrsto let jim ponujamo kvalitetno dobavo z energenti po najugodnejših cenah. Takoj po izbruhu epidemije smo jim stopili nasproti z znižanjem mesečnih računov za elektriko. Zdaj jim želimo pokazati, da oskrba z energijo brez CO2 ni več luksuz, ampak odločitev v skupno dobro, ki si jo lahko privošči vsak. Razogljičenje je mogoče doseči ob primerljivih cenah elektrike,« je dejal dr. Golob.

COMMENTS

Wordpress (0)