V javnosti vse več vprašanj, kako je mogoče, da je po 47 dneh trikrat več okuženih kot prvi dan lockdowna – TOPNEWS.si

V javnosti vse več vprašanj, kako je mogoče, da je po 47 dneh trikrat več okuženih kot prvi dan lockdowna

V javnosti vse več vprašanj, kako je mogoče, da je po 47 dneh trikrat več okuženih kot prvi dan lockdowna

Vlada bo danes pretresala ukrepe, ki jih je sprejela za omejitev širjenja novega koronavirusa. Glede na napovedi bodo obravnavali tudi načrt sproščanja ukrepov za čas, ko bo epidemiološko stanje to omogočalo.

 

Do tega, da bi se to zgodilo že danes, sta sicer minister za zdravje Tomaž Gantar in vodja svetovalne skupine Bojana Beović zadržana. Zdravko Počivalšek pa je včeraj na Twitterju zanikal, da bi bila podjetja vir okužb,

“Če prav vidim, je bil včeraj v Sloveniji dosežen 2. najslabši rezultat glede števila novo okuženih s # SARSCoV2 . Torej velike razlike med regijami,” je včeraj na Twitterju zapisal Žiga Turk, ki sicer v svojih tvitih kaže veliko naklonjenost do vlade Janeza Janše

Tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek je napovedal, da bo pozval k razmisleku o spremembi strategije za zajezitev epidemije. “Glede na številke očitno, da trenutni pristop k zajezitvi epidemije še ne deluje najbolj učinkovito in ne prinaša želenih rezultatov”.

Na svojem blogu se je s kritičnim zapisom, z naslovom: “Vladni polom glede epidemije: serija napak, ki je prerasla v tragedijo”, oglasil tudi kandidat za mandatarja koalicije Kul Jože P. Damijan, ki ga je na Twitterju podprl tudi Bogdan Biščak.

COMMENTS

Wordpress (0)