Zakaj je Gregor Golobič, ki ga Janševi mediji trgajo in demonizirajo kot “slovenskega Stalina” in sovražnika številka 1, čez noč postal luciden analitik, ki se mu je poklonil celo Janez Janša? – TOPNEWS.si

Zakaj je Gregor Golobič, ki ga Janševi mediji trgajo in demonizirajo kot “slovenskega Stalina” in sovražnika številka 1, čez noč postal luciden analitik, ki se mu je poklonil celo Janez Janša?

Zakaj je Gregor Golobič, ki ga Janševi mediji trgajo in demonizirajo kot “slovenskega Stalina” in sovražnika številka 1, čez noč postal luciden analitik, ki se mu je poklonil celo Janez Janša?

Razlog je enostaven. Na Twitterju je namreč uporabnik z imenom GrdiPujs potegnil na plano intervju Gregorja Golobiča iz leta 2014, v katerem secira Karla Erjavca. Vrnitev Karla Erjavca, ki bo petega decembra skoraj zagotovo postal predsednik DeSUS-a, je po koaliciji KUL in Jožetu P. Damijanu čez noč največja nevarnost Janševi koaliciji doslej.

Čeprav je Erjavec leto 2020 začel kot poraženec, pa se bo očitno vrnil kot velik zmagovalec. Najprej je izgubil parlamentarne volitve, potem še bitko za predsednika DeSUS-a, ki ga je vodil 15 let. Zdaj se vrača. Ne samo na vrh DeSUS-a, če sklepamo po zaporedju dogodkov zadnjih tednov, meri kar na mesto predsednika vlade. Zato so podporniki Janševe koalicije iz arhiva potegnili intervju Gregorja Golobiča, ki je leta 2014 med drugim dejal: “Erjavčeva moč je moč države, ki ima atomsko bombo. Imaš jo, uporabiti pa je ne moreš. On lahko grozi in izsiljuje, ampak v trenutku, ko je v opoziciji, je mrtev.”

“Super! Hvala, Zares Gregor za to. Karl Erjavec pa v vladi Janeza Janše dobi vse to: resor brez obveznosti ter ohrani stranko DeSUS v vladi & ne v opoziciji, je na Twitterju zapisala Tina B. Gregor Golobič pa je za Janševe sledilce zaradi analize Karla Erjavca naenkrat postal vrhunski analitik, pred katerim se klanjajo, ga retvitajo in dajejo klobuk dol.

https://twitter.com/_TineB_/status/1331953939361751042

https://twitter.com/Bond00775328617/status/1331951026618896384

“Kakor ne prebavljam “slovenskega Stalina” in glavnega Kučanovega operativca Golobiča, ampak tale analiza večnega škodljivca Erjavca in njegove oportunistične stranke DESUS pa se mu je posrečila v nulo…,” je zapisal uporabnik Twitter računa z imenom Bond007.

In kot je zapisala novinarska kolegica Tanja Starič v kolumni “Politična vrnitev 2.0”, da je v tem trenutku veliko vprašanj kot odgovorov glede “comebacka” Karla Erjavca še kako prekleto drži.

https://www.rtvslo.si/kolumne/politicna-vrnitev-2-0/543665

In če se na koncu vrnemo k Gregorju Golobiču in njegovi analizi Karla Erjavca, kjer je med drugim leta 2014 dejal: Kaj Desus motivira? “One issue”, ki ga ima DeSUS je Karl Erjavec in kaj Karla Erjavca v politiki zanima? Njegov motiv v politiki je, če pogledate, funkcija h kateri spada varovanje in šofer… Ne, to ni šala, to je zgodba. Ne koliko je ministrstvo močno…, ampak tam je en ogromen aparat, ki to melje in servisira tega ministra, da je kot bubreg v loju,” tako Golobič.

Glede na najnovejšo situacijo so se ali pa še bodo ambicije Karla Erjavca vsekakor spremenile. Tokrat se zdi, da za Erjavca ne bo dovolj le “varovanje in šofer”, ampak vsaj še protokol, ki pritiče predsedniku vlade.

COMMENTS

Wordpress (0)