(VIDEO) “Meni se zdi do skrajnosti neverjetno, da bi bil mandatar ali pa kasneje morda celo predsednik vlade nekdo, ki ima v parlamentu pet poslancev od devetdesetih” – Robert Polnar ne verjame, da bi Karl Erjavec prevzel vlado – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Meni se zdi do skrajnosti neverjetno, da bi bil mandatar ali pa kasneje morda celo predsednik vlade nekdo, ki ima v parlamentu pet poslancev od devetdesetih” – Robert Polnar ne verjame, da bi Karl Erjavec prevzel vlado

(VIDEO) “Meni se zdi do skrajnosti neverjetno, da bi bil mandatar ali pa kasneje morda celo predsednik vlade nekdo, ki ima v parlamentu pet poslancev od devetdesetih” – Robert Polnar ne verjame, da bi Karl Erjavec prevzel vlado

“To je kvadratura kroga, ki je tudi Karl Erjavec ne bo mogel razrešiti”, je ob robu izredne seje dejal poslanec DeSUS-a Robert Polnar. Na vprašanje, ali bo na kongresu glasoval za Karla Erjavca, je Polnar dejal: “Tega vam pa ne povem. To je visoka tajna in tega vam pa ne povem”.

Karl Erjavec se je pred nekaj tedni sestal tako s premierjem Janezom Janšo kot z vodilnim pobudnikom Koalicije ustavnega loka (KUL) Jožetom P. Damijanom, ki je potencialni mandatar morebitne nove vlade, prejšnji teden v petek pa še s predsednikom državnega zbora Igorjem Zorčičem. Včeraj zjutraj pa tudi s predsednikom SMC Zdravkom Počivalškom.

Polnarju pa se zdi čudno, da se Erjavec, ki niti še ni izvoljen, obnaša tako, kot da je že predsednik DeSUS-a. Delegati kongresa DeSUS-a sicer lahko od danes do torka po pošti glasujejo za predsednika in podpredsednike stranke. Rezultate bodo razglasili 5. decembra.

“To je njegova stvar, meni samemu se pa zdi čudno v tolikšni meri, da niti še ni izvoljen za predsednika, pa se že obnaša, kot da je predsednik. To pa je nekoliko čudaško,” je dejal Robert Polnar.

Po Polnarjevih besedah so se v poslanski skupini dogovorili, da ostanejo v tej koaliciji in stabilen, konstitutivni element te vlade.

“To, da je v stranki vedno več različnih pogledov, to je prav in to je v redu. Kar pa se tiče situacije v poslanski skupini, je pa zadeva popolnoma enotna. Mi smo se dogovorili še v tem tednu, da ostanemo v tej koaliciji in da ostanemo stabilen konstitutivni element te vlade”.

Roberta Polnarja sta nekoliko popravila, če ne celo demantirala poslanca DeSUS-a Ivan Heršak in Branko Simonovič. Poslanec Ivan Hršak je zatrdil, da so se dogovorili le, da bodo enotni, o drugih zadevah pa se bodo pogovarjali z novim predsednikom DeSUS-a, na klavzuri. Hršak pričakuje zmago Erjavca, a poudarja, da predsednik ne more sam odločati, v kateri koaliciji bodo.

Poslanec DeSUS-a Branko Simonovič je povedal, da so poslanci DeSUS-a enotni in skrbijo za izvajanje koalicijskega sporazuma oz. za uresničevanje strankinih predlogov. Potrdil je stališče poslancev, da na vrat na nos ne bodo zapuščali koalicije. Končna odločitev je sicer v rokah organov strank, a po Simonovičevih besedah ni nujno, da bodo poslanci sledili vsaki odločitvi.

COMMENTS

Wordpress (0)