Rusi bi lahko cepivo proti koronavirusu “Sputnik V” proizvajali v Nemčiji in Madžarski – TOPNEWS.si

Rusi bi lahko cepivo proti koronavirusu “Sputnik V” proizvajali v Nemčiji in Madžarski

Rusi bi lahko cepivo proti koronavirusu “Sputnik V” proizvajali v Nemčiji in Madžarski

Ruski sklad za neposredne naložbe ne izključuje možnosti izdelave cepiva proti covida-19 “Sputnik V” v Nemčiji, je v intervjuju za televizijski kanal Rusija 24 dejal vodja ruskega sklada za neposredne naložbe Kirill Dmitriev.

“Sodelujemo z velikim številom evropskih držav. Ni izključeno, da bomo svoje cepivo proizvajali v eni izmed njih, vključno z Nemčijo,” je dejal Dmitriev.

Po njegovih besedah je sklad 22. oktobra pri Evropskem zdravniškem združenju vložil vlogo za odobritev cepiva, ta teden pa pričakuje obisk “velike delegacije iz Francije”.

Napovedal je nadaljevanje sodelovanja z Evropsko unijo in potrdil, da bo Madžarska med prvimi evropskimi državami, ki bo “aktivno delala” na ruskem cepivu.

Rusko ministrstvo za industrijo in trgovino je novembra sporočilo, da se Moskva pogovarja z Budimpešto o proizvodnji ruskega cepiva na Madžarskem in da tam že pripravljajo proizvodne obrate.

Rusko cepivo proti covid-19 “Sputnik V” je med desetimi cepivi, ki se razvijajo v svetu in so najbližje začetku množične proizvodnje.

COMMENTS

Wordpress (0)