Bo Karl Erjavec iz Janševe koalicije odpeljal še SMC in Počivalška? – Erjavec, ki naj bi bil prejšnji teden zgolj na “vljudnostnem in predstavitvenem” sestanku pri Igorju Zorčiču, tudi uradno na pogovor s Počivalškom in Zorčičem – TOPNEWS.si

Bo Karl Erjavec iz Janševe koalicije odpeljal še SMC in Počivalška? – Erjavec, ki naj bi bil prejšnji teden zgolj na “vljudnostnem in predstavitvenem” sestanku pri Igorju Zorčiču, tudi uradno na pogovor s Počivalškom in Zorčičem

Bo Karl Erjavec iz Janševe koalicije odpeljal še SMC in Počivalška? – Erjavec, ki naj bi bil prejšnji teden zgolj na “vljudnostnem in predstavitvenem” sestanku pri Igorju Zorčiču, tudi uradno na pogovor s Počivalškom in Zorčičem

Včeraj so se v državnem zboru v času, ko je tekla plenarna seja državnega zbora, ukvarjali z novico, za katero ni popolnoma jasno, ali gre zgolj za “preventivno” medijsko vojno. Iz spletnega portala Nova24 TV so namreč trije poslanci SMC prejeli vprašanja, na katera pa očitno še niso prejeli odgovora in sicer, ali sta poslance SMC Janjo Sluga, Branislava Rajića in predsednika DZ Igorja Zorčiča klicala Gregor Golobič in Aleksander Čeferin. Omenjeni trije poslanci so namreč na stalnem radarju Janševe koalicije kot potencialni podporniki Damjanove ali katerekoli koalicije, ki ni Janševa.

“Po naših zanesljivih informacijah blizu poslancem Janji Slugi, Branislavu Rajiću in predsedniku DZ Igorja Zorčiča, sta jih klicala kar oba.

Več kot očitno je, da je šlo v tem konkretnem primeru za hudo neprijetno komunikacijo, saj o njej namreč ne upajo govoriti. Iz tega razloga smo se odločili, da na vse tri naslovimo ista novinarska vprašanja, ki si jih lahko preberete v nadaljevanju,” so zapisali na spletnem portalu Nova24TV, ki so omenjena vprašanja tudi javno objavili:

“Vprašanja Slugi, Rajiću in Zorčiču, ki na pojasnila še čakajo

Spoštovani,

danes do 14. ure prosimo za pojasnila na naslednja vprašanja:
– Kdaj ste nazadnje govorili z Gregorjem Golobičem?
– Ste klicali vi njega ali on vas?
– Kaj je bila tema pogovora?
– Kdaj vas je Gregor Golobič nazadnje kontaktiral in na kak komunikacijski način?
– Kdaj ste nazadnje govorili z Aleksandrom Čeferinom?
– Ste klicali vi njega ali on vas?
– Kaj je bila tema pogovora?
– Kdaj vas je Aleksander Čeferin nazadnje kontaktiral in na kak komunikacijski način?

Ko odgovore prejmemo, jih objavimo naknadno.”

Po naših preverjanih klica Aleksandra Čeferina niti Gregorja Golobiča v kabinet predsednika državnega zbora ni bilo in gre za “Fake News”, ki ga je plasiral Škandal24.si. Politični insajderji zato celotno “operacijo” ocenjujejo kot poskus “discipliniranja in zastraševanja” potencialnih “prestopnikov,” ki se vseskozi omenjajo kot tisti, ki bi lahko podprli “drugo stran”.

Poleg omenjenih poslancev je očitno velike pozornosti deležen tudi zelo verjetni novi predsednik DeSUS- Karl Erjavec, ki se te dni pripravlja na novo situacijo v vodenju DeSUS-a. Več pozornosti pa je bilo namenjeno informaciji, po kateri je novinarka STA “prestregla” Karla Erjavca na stopnišču parlamenta, ko je odhajal na obisk k Igorju Zorčiču. Dogodek je namreč resničen in ni izmišljen.

Kot je včeraj poročala tiskovna agencija, se bo Karl Erjavec v četrtek, torej danes, sestal s predsednikom SMC Zdravkom Počivalškom in predsednikom Državnega zbora Igorjem Zorčičem.  “Kandidat za predsednika DeSUS Karl Erjavec, kot kaže, v kongresni tekmi tipa politično prizorišče, na katerega se vrača. Za STA je potrdil, da se bo v četrtek sestal s prvakom SMC Zdravkom Počivalškom. Po informacijah STA bo na srečanju tudi predsednik DZ Igor Zorčič (SMC), s katerim naj bi se Erjavec sešel že minuli teden”.

Na vprašanje o pogovorih je sicer Erjavec odgovoril, da je za zdaj še vedno zgolj član DeSUS-a in še vedno zunaj politike. Da ne gre zgolj za vljudnostne in predstavitvene obiske, “s katerimi se Karl Erjavec vrača v igro”, ampak za resno “tipanje političnega terena”,  dokazuje tudi izjava Jožeta P. Damijana po nedavnem skupnem virtualnem nastopu koalicije KUL.

Jože P. Damijan je namreč v ponedeljek zvečer v Odmevih bolj natančno “razkril” strategijo koalicije KUL, ki računa, da bosta Karl Erjavec in Zdravko Počivalšek obnovila strategijo o skupnem nastopu in povezovanju DeSUS-a in SMC-ja, o kateri sta oba liderja govorila že lani jeseni še pred padcem Šarčeve vlade.

Jože P. Damijan: “Tukaj moramo vedeti, da do nove koalicije lahko pride samo tako, da te štiri opozicijske stranke k sebi povabijo še vsaj dve, ki sta do sedaj članici Janševe koalicije in v bistvu brez bloka strank DeSUS plus SMC, ki se združita in hkrati prideta in se pridružita tej naši koaliciji, seveda do te vlade ne more priti. To je jasno, ne more priti do konstruktivne nezaupnice.

Hkrati pa seveda, ko se enkrat oblikuje nova koalicija in nova vlada, potem pa se pri glasovanjih pridružijo tudi poslanci manjšin, kot vemo, gospod Jelinčič rad prispeva svoje glasove. Tako da na koncu lahko pride do zelo udobne večine v parlamentu,” je v nastopu na TV Slovenija povedal Jože P. Damijan.
Ker je Jože P. Damijan omenjal Zmaga Jelinčiča, ki je nedavno postavil “visoko ceno” za podporo novi koaliciji, se je tudi ta takoj znašel na radarju vladnih lobistov in medijskih strategov.

https://twitter.com/_TineB_/status/1331678656280866816

https://twitter.com/Markoma69219127/status/1331681719263453184

Sebastjan Jeretič je namreč na Zmaga Jelinčiča, potem ko je le ta “zvišal postavke v ceniku” na Twitterju naslovil šaljivo vprašanje: “Ej @ZmagoPlemeniti a so kuloti že našli @sharonstone? Nič drugega ni na prodaj, pa se morajo potruditi zate”. Jeretič pa se je očitno zelo zameril predsednici SAB Alenki Bratušek oziroma Jerneju Pavliču, ki je Jeretiču očital visoka nakazila iz državnega proračuna oziroma od ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in ministra za finance Andreja Širclja.

Jeretič je Jerneju Pavliču odgovoril, da je že na začetku “razkril” naročnike in potrdil sodelovanje z Janševo koalicijo in vlado.

https://twitter.com/pavlijj/status/1331709711624835074

Celotna polemika je povezana z Jeretičevimi nastopi v oddaji Faktor, zato ga je v bran vzel Aljuš Pertinač.

https://twitter.com/pavlijj/status/1331720537027047432

Ali gre zgolj za medijske spine ali kar preventivno vojno, kjer se ne izbirajo “orožja”, ki se odvija v zakulisju in delno tudi preko medijev, bodo pokazali naslednji tedni in meseci. Očitno gre za veliko nervozo in “ograjevanje ter markiranje” potencialnih prestopov iz Janševe koalicije v novo koalicijo in za pritisk, da se to ne bi zgodilo.

COMMENTS

Wordpress (0)