Ameriška ključna agencija priznala Bidnovo zmago na volitvah: Obvestila ga je, da je Trump pripravljen začeti prenos oblasti – TOPNEWS.si

Ameriška ključna agencija priznala Bidnovo zmago na volitvah: Obvestila ga je, da je Trump pripravljen začeti prenos oblasti

Ameriška ključna agencija priznala Bidnovo zmago na volitvah: Obvestila ga je, da je Trump pripravljen začeti prenos oblasti

Ameriška agencija za splošne zadeve (GSA) je novoizvoljenega predsednika Joeja Bidena obvestila, da je Trumpova administracija pripravljena začeti postopek tranzicije oblsti, torej prenosa oblasti, je sinoči poročal CNN.

V ponedeljek je Bidnova tranzicijska ekipa prejela pismo direktorice GSA Emily Murphy, ki jo je Trump imenoval na to mesto, da se prenos oblasti lahko formalno začne.

CNN dodaja, da je to pismo prvi korak, ki ga je sprejela administracija, v smeri priznanja poraza Donalda Trumpa na volitvah 3. novembra, kar se je zgodilo več kot dva tedna po tem, ko je bil Biden po projekciji ameriških medijev razglašen za zmagovalca.

Murphyjeva je dejala, da Bela hiša nanjo ni pritiskala, da bi preložila formalni prehod in da odločitve ni bila sprejela iz strahu ali favoriziranja ene strani.

“Prosim, da upoštevajte, da sem odločitev sprejela samostojno, pri čemer sem se ravnala po zakonu in razpoložljivih dejstvih. Nikoli name ni nihče pritiskal iz Bele hiše ali GSA, naj to storim. Da bi bilo popolnoma jasno, nisem prejela ukaza, da svojo odločitev preložim,” je dejala Murphyjeva.

To pismo je znak, da je Murphyjeva uradno priznala Bidnovo zmago, s čimer se bo začela tranzicija oblasti.

Poteza je prišla po tem, ko je država Michigan potrdila, da je Biden prejel 16 elektorskih glasov, Georgia je to storila v petek, medtem ko naj bi Pensilvanija to storila v kratkem.

Ob tej priložnosti se je oglasil tudi Donald Trump na Twitterju.

“Zahvaljujem se Emily Murphy iz GSA za njeno odločnost in zvestobo naši državi. Nadlegovali so jo, ji grozili in jo maltretirali. Ne želim gledati, kako se to dogaja njej, njeni družini ali zaposlenim v GSA. Naš primer se nadaljuje, borili se bomo “In verjamem, da bomo zmagali! Ne glede na vse, v interesu naše države, pa tudi Emily in njene ekipe, jim svetujem, naj naredijo, kar morajo storiti v skladu s protokolom, in moji ekipi sem povedal isto,” je zapisal Trump.

COMMENTS

Wordpress (0)