Nova nemška študija kaže, da je bilo le malo število učencev okuženih s koronavirusom: Pediatri v Nemčiji svetujejo, naj vlada šol ne zapira – TOPNEWS.si

Nova nemška študija kaže, da je bilo le malo število učencev okuženih s koronavirusom: Pediatri v Nemčiji svetujejo, naj vlada šol ne zapira

Nova nemška študija kaže, da je bilo le malo število učencev okuženih s koronavirusom: Pediatri v Nemčiji svetujejo, naj vlada šol ne zapira

Najnovejša študija, ki so jo izvedli v Münchnu na 110.000 otrocih in mladostnikih, ko so šolarje testirali na koronavirus, ko so le ti prišli na kliniko na zdravniški pregled ali terapijo, je pokazala, da je bilo majhno število učencev okuženih s koronavirusom.

Kot navajajo, je le 105 učencev imelo koronavirus, torej 0,53 odstotka pregledanega števila, zato pediatri svetujejo, da se v šolah izvaja normalen pouk, poroča Süddeutsche Zeitung.

V prihodnjih tednih bi morali kanclerka Angela Merkel in premierji nemških zveznih dežel ponovno oceniti, kako bo potekal pouk v šolah.

“Malo verjetno je, da bo med mladimi in šolarji prišlo do velikega števila neprijavljenih primerov. Po našem mnenju bi šole morale biti odprte,” je dejal namestnik otroške bolnišnice Hauner Johannes Hubner.

Dejal je tudi, da se odstotek iz te bolnišnice lahko uporabi tudi za druge bolnišnice, kjer so testirali le otroke, ki so imeli simptome.

V kliniki, kjer so testirali vse otroke, je bilo le od 0 do 0,2 odstotka otrok pozitivnih na koronavirus.

Sandra Cisek z univerze v Frankfurtu meni, da so okuženi otroci s koronavirusom bili najverjetneje okuženi doma ali kje drugje.

Tudi nemška Akademija za medicino otrok in mladostnikov meni, da bi morale biti šole odprte, ker naj bi zaprtje šol spomladi negativno vplivalo na otroke.

Dodali so še, da prepričanje, da so šole žarišča okužb, ni dokazano.

COMMENTS

Wordpress (0)