(VIDEO) Jelinčič postavil “nov cenik” za prestop v novo koalicijo – Zahteva, da mu “pripeljejo Sharon Stone, pa še ene tri take, pa se ‘kišto’ denarja s petimi, šestimi ali sedmimi milijoni evrov” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Jelinčič postavil “nov cenik” za prestop v novo koalicijo – Zahteva, da mu “pripeljejo Sharon Stone, pa še ene tri take, pa se ‘kišto’ denarja s petimi, šestimi ali sedmimi milijoni evrov”

(VIDEO) Jelinčič postavil “nov cenik” za prestop v novo koalicijo – Zahteva, da mu “pripeljejo Sharon Stone, pa še ene tri take, pa se ‘kišto’ denarja s petimi, šestimi ali sedmimi milijoni evrov”

Skratka, zadeva ne pije vode, pravi Jelinčič in dodaja: “Ne vem kaj bi mi ponudili za kaj takega. Prvič, to bi mi morali ponuditi ne vem koga, da mi pripelje Sharon Stone, pa še ene tri take. Pa še eno ‘kišto’ denarja s petimi, šestimi ali sedmimi milijoni evrov. Pa še takrat bi premisli. One tri bi “ruknil”, denar bi mu pa dal nazaj. Mi imamo svojo linijo, SNS ima svojo linijo in ne odstopamo od tam.”

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1218085903081578496

Ko so novinarji Jelinčiča spomnili, da je linija SNS podpiranje vsakokratne vlade, je dejal, da Damijanovi koaliciji manjka še mnogo.

“Ja, samo tam na oni strani tisti vladi manjka ogromno. Mi ne rušimo države in ne rušimo vlade. Če bo Damijanu uspelo zbrati 46 glasov, mu bo to verjetno le v pravljicah, v resnici pa ne”.

Je pa bolj optimističen Luka Mesec, ki je ob robu izredne seje državnega zbora dejal, da bo do menjav vlade prišlo “zelo kmalu”.

“Glejte, jaz mislim, da je nujno, da konstruktivna nezaupnica pride in to čimprej zaradi tega, ker vsak dan, ko vztraja ta vlada, je dan, ki je izgubljen za boj proti epidemiji. In še en dan, ko na oblasti trpimo popoln primitivizem razdvajanje naroda, ki bi moral iti enoten skozi krizo, tako smo pa razdvojeni bolj, ko smo kadarkoli bili.
Tako na Levici delamo vse, da se to vlado čimprej spravi z oblasti. Z gospodom Jožetom P. Damjanom pa smo seveda uskladili program, zdaj pa preštevamo glasove”.

Mesec ni želel komentirati izjav J.P. Damijana, da že ima 46 glasov. “Glejte, tega ne bom komentiral. To bomo povedali takrat, ko bomo nezaupnico s podpisi vložili.” Na vprašanje, kdaj pa bo to, je bil Mesec skrivnosten. “V kratkem”, je dejal.

Janez Janša je Luki Mescu odgovarjal že v parlamentu ob poslanskih vprašanjih, ko ga je izzval z vprašanjem, kdaj bo prevzel odgovornost za neuspešno spopadanje s korona krizo. “Glejte, vi ste že bili v neki koaliciji ali pa ste bili nadkoalicijska stranka in ste prispevali k temu, da je nekdo vrgel puško v koruzo. Zdaj jaz vidim, da se še vedno trudite v isti smeri, kajti, če bi bilo vse tako, kot ste povedali, pa če bi bilo vse tako kot vi pravite, ne vem zakaj ne prevzamete vlade. Zdaj vaš nesojeni mandatar koalicije iz koruze, je pred kratkim izjavil, da ima 46 glasov. Če imate 46 glasov, postavite svojo vlado, saj veste, vse znate in boste normalno naprej delali in pač pa bo kdo drug kazal kakšne slike”.

So pa v stranki SMC še enkrat manifestirali enotnost s sporočilom za javnost z naslovom: “SMC enotna: ostajamo v vladi”. Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je na današnjem srečanju s poslansko skupino stranke predstavil vsebino pogovora z voditeljem koalicije KUL Jožetom Damijanom. Vseh osem poslank in poslancev je enotno podprlo odločitev vodstva stranke, da sestavljanje nove vlade ni smiselno, med drugim piše v sporočilu za javnost, ki ga objavljamo spodaj.

SMC enotna: ostajamo v vladi

Je pa Zdravko Počivalšek že konec minulega tedna na Twitterju zapisal, da je delovni dan zaključil z vodjo poslanske skupine Janjo Sluga. “….Časi niso taki, da bi se hecali vsevprek, vseeno pa sva se ob stalnem preštevanju poslancev @StrankaSMC zabavala. Zakaj tisti, ki zadnje tedne tako radi štejejo, ne začnejo najprej pri sebi? #matematikaJEzakon”, je zapisal Počivalšek.

Je pa zanimivo, da v stranki SMC čutijo potrebo, da praktično na dnevnem nivoju sporočajo “kako so enotni in kako ostaja SMC v vladi”. Zadeva spominja na star štajerski vic, ko so nekoga vprašali, zakaj se pogovarja sam s seboj ponoči med sprehodom skozi gozd. Odgovoril je, da zato, da bi ga bilo manj strah, saj tako izgleda, da ni sam in da jih je v gozdu več.

COMMENTS

Wordpress (0)