(VIDEO) Kljub prepoved zbiranja, danes petkova kolesarska protestniška akcija – Jenull: “Tvitanje Janši vzame od 33 do 38 odstotkov njegove celotne aktivnosti” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kljub prepoved zbiranja, danes petkova kolesarska protestniška akcija – Jenull: “Tvitanje Janši vzame od 33 do 38 odstotkov njegove celotne aktivnosti”

(VIDEO) Kljub prepoved zbiranja, danes petkova kolesarska protestniška akcija – Jenull: “Tvitanje Janši vzame od 33 do 38 odstotkov njegove celotne aktivnosti”

Kljub prepovedi zbiranja in protestov ter visokih zagroženih kazni, je Vseslovensko protestniško gibanje za danes napovedano protestno akcijo na Trgu republike dejansko izvedlo na vogalu Šubičeve in Slovenske ceste. Zanimivo je, da sta danes znotraj parlamenta za zaprtimi vrati potekali seji odbora za notranjo politiki in KNOVS-a, povezanimi s nasilnimi protestni , na katerih razčiščujejo kdo naj bi bil organizator izgredov.

Jaša Jenull je predstavil plakate na katerih so bili objavljeni tviti Janeza Janše ter dejal, da je “statistična analiza tvitov, ki jih je Janša sproduciral v oktobru, ko bi se moral ukvarjati predvsem z reševanjem zdravstvene krize, ugotovila, da mu tvitanje vzame od 33 do 38 odstotkov njegove celotne aktivnosti.”

Več v spodnji izjavi za javnost:

Janez Janša v svoji javnih komunikacijah, predvsem z neumornim oglašanjem na Twitterju, vedno bolj dokazuje, da ima zamegljeno presojo, da je izgubil stik z realnostjo in ni sposoben opravljati odgovorne politične funkcije, še toliko manj voditi vlado RS.

Njegovi verbalni izbruhi in obračuni na Twitterju niso sicer nič novega, saj se jih poslužuje že več let, a je toliko bolj zaskrbljujoče, ko ta kanal v čedalje večji meri uporablja za usmerjanje svoje strahovlade in to v času, ko se soočamo z največjo zdravstveno krizo v zgodovini države.

Medtem ko bi se morala Vlada z vsemi močmi usmeriti v obvladovanje epidemije, se predsednik vlade zabava na Twitterju, kjer v svojem delovnem času žali in preganja drugače misleče, svoje tvite temelji na manipulacijah, paranoji, teorijah zarote, napadanju medijev, podžiganju strahu, netenju sovraštva in sejanju razdora.

Ta njegova dejanja ne ostanejo neopažena in spregledana. Četudi se zdi, kot da gre “le za tvite”, ne pozabimo, da gre za izjave osebe, ki predstavlja državo navznoter in navzven, ki ima najodgovornejšo politično funkcijo in bi s te funkcije moral delovati v interesu celotnega prebivalstva.

Prav ta dejanja so izjemno škodljiva za politično klimo v Sloveniji, predvsem za naš ugled, tako doma kot v tujini: Preuranjene čestitke Trumpu, ko rezultati volitev v ZDA še zdaleč niso bili znani, so ne le jasen pokazatelj nespoštovanja demokracije in demokratičnih procesov, ampak so hkrati v mednarodnem prostoru osramotili celotno državo in jo postavili na zemljevid avtokratskih totalitarizmom. Tudi po tem, ko so vsi evropski voditelji čestitali novoizvoljenemu predsedniku Bidenu, tega slovenski premier še vedno ni storil, ampak je raje nadaljeval s širjenjem teorij zarote in pričkanjem s tujimi politiki nasprotnega političnega pola.

S tem je Janez Janša jasno dokazal, da v ospredje ne postavlja dobrobit države, mednarodni ugled, diplomacijo in dobre mednarodne odnose, ampak zgolj lasten ego in zavezništvo totalitarističnih voditeljev! In na osnovi svojega ega in zablod kroji politiko te države!

Twitter uporablja kot orodje za obračunavanje, manipulacijo in včasih tudi za sporočanje pomembnih političnih odločitev. Nesprejemljivo je npr., da predsednik vlade epidemijo razglasi prek Twitterja. Posebno, ko je v istem dnevu prek novinarske konference prebivalkam in prebivalcem dajal drugačna sporočila. Strahotno je, da prek Twitterja grozi javnim medijem RTV SLO, POP TV in STA. In popolnoma nesprejemljivo je, da predsednik vlade ta kanal izrablja za netenje sovraštva, za vulgaren in seksistični jezik, za žaljenje ljudi in za ustvarjanje razdora v tej družbi.

Kot družba ne smemo dopustiti, da tako delovanje postane normalno in sprejemljivo v naši državi in da kulturo komuniciranja prevzame sovražni jezik!

Poleg same sramotne vsebine, ki jo producira, je zelo problematičen tudi čas, ki ga Janša temu posveti. Statistična analiza tvitov, ki jih je Janša sproduciral v oktobru, ko bi se moral ukvarjati predvsem z reševanjem zdravstvene krize, je ugotovila, da mu tvitanje vzame od 33 do 38 odstotkov njegove celotne aktivnosti. In številka se še povečuje:

“Kljub katastrofalnim razmeram na zdravstvenem ter epidemiološkem področju je Janez Janša (@JJansaSDS) v oktobru tvital in retvital več, kot v preteklih dveh mesecih. Našteli smo 221 njegovih tvitov, 2759 retvitov in 165 lajkov. V povprečju je to 7.4 tvite, 89 retvitov in 5.5 lajkov na dan.”

(več statističnih podatkov o njegovi uporabi Twitterja najdete: tukaj)

Namesto da bi se torej predsednik vlade osredotočal na realne probleme, poskrbel, da s svojo komunikacijo vliva zaupanje, razumevanje in strpnost ter gojil dobre odnose, tako do prebivalstva kot na mednarodnem področju, s svojimi bevski na družbenem omrežju počne ravno nasprotno!

Vsi prebivalci in prebivalke Slovenije (predvsem pa predstavniki ljudstva v parlamentu) smo pred ključno odločitvijo:

Bomo dopustili, da neuravnovešen posameznik, ki povsem očitno izgublja stik z realnostjo, narekuje in usmerja slovensko zunanjo in notranjo politiko?

Ali hočemo graditi prihodnost države na manipulacijah, paranoji, teorijah zarote, napadanju medijev in vseh drugače mislečih, na podžiganju strahu, sovraštva in razdora?

Ali bomo zmogli pogum, da kot družba stopimo skupaj in ustavimo drsenje v pobezljani post-resničnostni totalitarizem Maršala Twita, preden bo prepozno?

UPOR SE NADALJUJE! JANEZ JANŠA IN Z NJIM CELOTNA VLADA BODO PADLI!

V petek, 13. 11. 2020 je protestniško gibanje otvorilo javno razstavo, na kateri je jasno in nazorno predstavljena škoda, ki jo (tako v Sloveniji kot v mednarodnem prostoru) povzroča Janez Janša s svojim povsem neodgovornim delovanjem na socialni platformi Twitter.

Razstavo bodo danes otvorili tudi v Mariboru, Celju, Izoli, Kopru, Slovenskih Konjicah, Slovenj Gradcu, Radovljici, Sežani, Mengšu in Piranu.

V priponki vam pošiljamo slike razstave.

Vseslovensko protestniško gibanje

IZBRUHI IN ZABLODE MARŠALA TWITA - razstavljena dela

COMMENTS

Wordpress (0)