“Dooobra novica in zanimiv timing” – Janšev tvit o novici, da sta Pfizer in BioNTech razvila cepivo za COVID-19, ki je prišla v javnost po volitvah, je očitno nadaljevanje teorije zarote proti Trumpu – TOPNEWS.si

“Dooobra novica in zanimiv timing” – Janšev tvit o novici, da sta Pfizer in BioNTech razvila cepivo za COVID-19, ki je prišla v javnost po volitvah, je očitno nadaljevanje teorije zarote proti Trumpu

“Dooobra novica in zanimiv timing” – Janšev tvit o novici, da sta Pfizer in BioNTech razvila cepivo za COVID-19, ki je prišla v javnost po volitvah, je očitno nadaljevanje teorije zarote proti Trumpu

Potem ko je včeraj večina svetovnih in domačih medijev objavila informacijo, da sta ameriški Pfizer in nemško podjetje BioNTech razvila cepivo, ki daje 90-odstotno zaščito pred novim koronavirusom, je objavo na Twitterju komentiral tudi predsednik vlade Janez Janša. V podtonu njegovega tvita je mogoče zaznati nadaljevanje teorije, povezane z ameriškimi volitvami, saj je novica o cepivu, ki ga je obljubljal Trump, prišla v javnost po končanih volitvah.

Medtem ko so vlagatelji proslavljali zmago Joeja Bidna na predsedniških volitvah v ZDA, sta podjetji Pfizer in BioNTech sporočili, da se je njuno cepivo proti covidu-19 v tretji fazi testiranja izkazalo za 90-odstotno učinkovito. V Evropi so indeksi pridobili več odstotkov, v ZDA so za kratek čas dosegli rekorde.

https://twitter.com/tedcruz/status/1325804175289094149

https://twitter.com/Libero16915241/status/1325849746049785856

https://twitter.com/gregetz/status/1325806899950923776

Informacijo Pfizerja je včeraj komentiral tudi Dr. Anthony Fauci, ki pravi, da je napoved Pfizerjeve učinkovitosti cepiva “res velika stvar”. Če bo Pfizer izdal dovoljenje za nujno uporabo in kmalu zaprosil za odobritev cepiva, se bo lahko, če bo šlo brez težav, ljudem odmerek dal do konca leta, pravi Fauci.

Nekdanji glavni politični strateg Bele hiše Steve Bannon je Faucija označil kot glavnega krivca za poraz Trumpa, ki bi ga moral Trump poleg direktorja ameriške zvezne policije FBI Christopherja Wraya že zdavnaj odpustiti:

“Glave bi jim pribil na kol. Postavil bi jih na dva vogala Bele hiše kot opozorilo zveznim birokratom. Ali se prilagodite ali pa vas ni več – je dejal Bannon med neposrednim prenosom svoje oddaje “War Room: Pandemic”.

V tem kontekstu je zanimiva napoved Facebooka, ki je v ponedeljek odstranil mrežo strani, povezanih s Stevom Bannonom, ki so si skupaj prizadevale za lažne informacije o predsedniških volitvah. Strani je spremljalo približno 2,5 milijona ljudi.

Marka Zuckerberga, direktorja družbenega omrežja Facebook in enega od najbogatejših ljudi na svetu, pa naj bi bil kljub temu ena prvih tarč Bidnove administracije. Bill Russo, tiskovni predstavnik zmagovalca ameriških predsedniških volitev Joeja Bidna, je namreč na družbenem omrežju Twitter delil in nato hitro izbrisal objavo, s katero je morda sporočal, da bo ena od prvih tarč Bidnove administracije prav Mark Zuckerberg. Russo je namreč na Twitterju delil objavo britanskega igralca Sache Barona Cohena s fotografijo, na kateri sta Donald Trump in Mark Zuckerberg.

COMMENTS

Wordpress (0)