(V ŽIVO) Prizorišče današnjih protestov preletavajo helikopterji – Trg republike ograjen, pričakovati je visoko oktanski shod – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Prizorišče današnjih protestov preletavajo helikopterji – Trg republike ograjen, pričakovati je visoko oktanski shod

(V ŽIVO) Prizorišče današnjih protestov preletavajo helikopterji – Trg republike ograjen, pričakovati je visoko oktanski shod

Na Trgu republike, ki je že od zjutraj ograjen, je bil ob 12-ih napovedan protest Gibanja OPS, ki ga vodi nekdanji uslužbenec Slovenske vojske Ladislav Troha.Troho so najprej opozorili, da ga bodo policisti aretirali, če se ne bo umaknil, nakar se je umaknil za ograjo in pričel z nagovori. Troha je sicer požel nekaj medijske pozornosti, ki je v glavnem namenjena popoldanskemu protestu, ki se začenja ob pol petih.

Nad prizoriščem protestov je že skoraj uro prej krožil helikopter, po ulicah v Ljubljani pa patrulirajo policisti, ki so očitno pripravljeni na vse scenarije današnjega dogajanja. Na vseh obvoznicah proti Ljubljani pa je bilo opaziti več policijskih kontrol.

Zanimivo je, da so se v kolesarskem protestniškem gibanju, ki je do sedaj organiziralo tradicionalne petkove proteste, zaradi možnega nasilja distancirali od današnjega protesta.

V kolesarskem protestniškem gibanju “se zaradi napovedanega nasilja nekaterih skupin in slabega epidemiološkega stanja” distancirajo od za popoldne napovedanega protesta v Ljubljani. Dodajajo, da so se ob epidemiji začasno odmaknili od množičnega zbiranja, saj želijo odgovorno prispevati k reševanju stanja. Pozivajo k protestu od doma.

“Zavzemimo Trg republike, ker nam ni vseeno za našo prihodnost”, je naslovni zapis ene od protestniških skupin, ki na Facebooku pozivajo na današnje proteste na Trgu republike v Ljubljani. Dovolj je bilo! Ne odpuščamo! Ne pozabljamo! Vlada prihajamo, odnesli vas bomo”, je med drugim zapisano na plakatu, ki poziva na današnje proteste.

COMMENTS

Wordpress (0)