“Gre le za tipično provokacijo JJ. Mnogi so spet skočili. Naloga opravljena. Vse za večjo izpostavljenost. To počne ves čas. In očitno deluje” – To je samo eden od odzivov na Janšev tvit, s katerim je Trumpa že razglasil za zmagovalca – TOPNEWS.si

“Gre le za tipično provokacijo JJ. Mnogi so spet skočili. Naloga opravljena. Vse za večjo izpostavljenost. To počne ves čas. In očitno deluje” – To je samo eden od odzivov na Janšev tvit, s katerim je Trumpa že razglasil za zmagovalca

“Gre le za tipično provokacijo JJ. Mnogi so spet skočili. Naloga opravljena. Vse za večjo izpostavljenost. To počne ves čas. In očitno deluje” – To je samo eden od odzivov na Janšev tvit, s katerim je Trumpa že razglasil za zmagovalca

Premier Janez Janša je dopoldne na Twitterju zapisal, da je že jasno, da so Američani še za štiri leta izvolili predsednika Donalda Trumpa. “Več ko bo zavlačevanja in zanikanja dejstev s strani osrednjih medijev, večji bo triumf za predsednika,” je tvitnil Janša. Republikancem je čestital za dobre rezultate volitev po vseh ZDA.

Twitter je zatem ob Janševem sporočilu objavil opozorilo “Uradni viri ob objavi tega tvita še niso razglasili zmagovalca.”

Janez Janša je s provokacijo očitno dosegel svoje, to je medijsko pozornost in promocijo, saj je dobil minutažo celo na britanskem BBC-ju

“Gre le za tipično provokacijo JJ. Mnogi so spet skočili. Naloga opravljena. Vse za večjo izpostavljenost. To počne ves čas. In očitno deluje” je zapisal eden od uporabnikov Twitter računa TineB.

https://twitter.com/TineB/status/1323960680094011392

Na tvit je reagirala tudi domača politika. Marjan Šarec je zapisal: “To bodo že Američani uredili sami. Naš problem je trenutno epidemija. Številke so visoke”.

Brane Golubović, vodja poslanske skupine LMŠ, pa se je obrnil na tri koalicijske stranke.
“Naš predsednik vlade čestita, še preden imamo uradne rezultate. Nedržavniško, neodgovorno in nespoštljivo. Bodo tri koalicijske stranke še vedno tiho, bodo rekle, da se jih tudi to ne tiče, ker “uspešno” izvajajo svoje projekte…”

Janša je sicer slovensko javnost razburil že pred dnevi, ko je pred volitvami na Twitterju izrazil podporo Trumpovi kandidaturi. Oglasili so se številni politiki, ki so menili, da si Janša kot premier tega ne bi smel dovoliti.

Je pa Janša danes poobjavil tudi tvit strankarskega kolega Jožeta Tanka, ki je zapisal: “Oh, ta Amerika! Kako se svet obremenjuje z njo, sploh levičarski. Ko so volitve v Rusiji ali na Kitajskem, se levičarji sploh ne sprašujejo, ali so volitve demokratične in kakšen bo svet.”

Janšev tvit je komentiral predsedujoči letošnji varnostni konferenci v Münchnu Wolfgang Ischinger, sicer nekdanji nemški zunanji minister in tudi nekdanji veleposlanik v ZDA, ki je zapisal: “Zanimivo, da vi, kot se zdi, kažete ničelno spoštovanje do vsakega glasu – saj številni še vedno niso bili prešteti. Ob tem pa še: kako neumno bodo videti vaši tviti, če bo Joe Biden zmagal na koncu? Bi si to Slovenija zaslužila?”

COMMENTS

Wordpress (0)