Napad na Dunaju zahteval štiri smrtne žrtve, ubit tudi napadalec, ki naj bi bil simpatizer Islamske države – Islamisti so takoj po napadu poslali grozljivo sporočilo dunajski policiji: “Prisežem pri Alahu, to je šele začetek” – TOPNEWS.si

Napad na Dunaju zahteval štiri smrtne žrtve, ubit tudi napadalec, ki naj bi bil simpatizer Islamske države – Islamisti so takoj po napadu poslali grozljivo sporočilo dunajski policiji: “Prisežem pri Alahu, to je šele začetek”

Napad na Dunaju zahteval štiri smrtne žrtve, ubit tudi napadalec, ki naj bi bil simpatizer Islamske države – Islamisti so takoj po napadu poslali grozljivo sporočilo dunajski policiji: “Prisežem pri Alahu, to je šele začetek”

Napad na Dunaju je zahteval tri smrtne žrtve, ubit je tudi napadalec, ki naj bi bil simpatizer Islamske države. Glede ozadja terorističnega napada je sicer od sinoči bilo objavljenih več teorij, vendar po zadnjih podatkih dileme o tem, da je šlo za napad islamistov ni več.  

Grožnje, ki so se v prvih minutah po napadu pojavile na uradnem Twitter računu dunajske policije, naj bi to tudi potrjevale.

“Prisegam pri Alahu, to je šele začetek,” je zapisal neki Abdilmuntakim al Iraki.

“Po Alahovi volji se ta bitka ne bo končala v Iraku ali Siriji. Zmagali bomo. Pripravite se, kajti boj se je šele začel,” je zapisal, vendar je bil Twitter račun kmalu umaknjen. Ali gre za sporočilo napadalca še ni potrjeno. 

Število smrtnih žrtev dunajskega napada se je povzpelo na štiri. Umrli sta dve ženski in dva moška. V napadu je bil ubit tudi napadalec, ki ga je policija identificirala.

Napad je, kot je na novinarski konferenci povedal avstrijski notranji minister Karl Nehammer izvedel najmanj en napadalec, ki je bil oborožen z avtomatsko puško. Nosil je tudi imitacijo eksplozivnega pasu, kar naj bi kazalo na to, da je želel ustvariti paniko. Policija je že ponoči vdrla v njegovo stanovanje in ga preiskala.

Kot je pojasnil minister, gre za “islamističnega terorista”, ki je simpatiziral z Islamsko državo. Tudi ameriško podjetje SITE, ki sledi objavam na islamističnih spletnih straneh, je objavilo navedbe domnevnega džihadista glede napada na Dunaju. Zapisal naj bi, da je bil napad povračilo za avstrijsko sodelovanje v koaliciji držav pod vodstvom ZDA, ki deluje proti Islamski državi.

Policija danes nadaljuje s preiskavami, izvedla naj bi tudi že več aretacij, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

COMMENTS

Wordpress (0)