“Lahko kdo ustavi Kovšco? To je šlo predaleč!” Burni odzivi, kritike in obtoževanje na družbenih omrežjih na relaciji med predsednikom državnega sveta Alojzom Kovšco in njegovimi kritiki se nadaljujejo – TOPNEWS.si

“Lahko kdo ustavi Kovšco? To je šlo predaleč!” Burni odzivi, kritike in obtoževanje na družbenih omrežjih na relaciji med predsednikom državnega sveta Alojzom Kovšco in njegovimi kritiki se nadaljujejo

“Lahko kdo ustavi Kovšco? To je šlo predaleč!” Burni odzivi, kritike in obtoževanje na družbenih omrežjih na relaciji med predsednikom državnega sveta Alojzom Kovšco in njegovimi kritiki se nadaljujejo

Na družbenih omrežjih so se kmalu po delovnem obisku delegacije državnega sveta v Porabju, 16. oktobra, pojavile številne kritike, saj posamezniki in posameznice iz delegacije, ki jo je vodil predsednik državnega sveta Alojz Kovšca na njih niso nosili zaščitnih mask.

Iz državnega sveta so pojasnili, da se je na delovnem obisku pri porabskih Slovencih v Monoštru uporabljalo zaščitne maske in razkuževalo roke skladno s priporočili NIJZ, čeprav na Madžarskem nošenje zaščitnih mask ni bilo obvezno. “Prav tako smo se zadrževali v krajih brez do zdaj zabeleženih okužb s covidom-19”.

“Burne odzive in kritike javnosti sprejemamo z obžalovanjem in iskrenim opravičilom ter upamo, da bo pojasnilo razjasnilo dane okoliščine,” so še zapisali.

Ostra kritika in zaskrbljenost javnosti sta prav zato na mestu, se strinjajo tudi v državnem svetu, a dodajajo, da je kljub temu “milo rečeno pretirana”. Dogajanje v Porabju je vsak, kar se tiče zdravja udeležencev, ostal na srečo brez posledic, medtem pa se je s covidom okužil najbolj oster kritik predsednika državnega sveta Alojza Kovšce Sebastijan Artač. “…Je pa dobra šola za vas, da nisem okužen ne jaz, ne kdorkoli iz ekip, ki je obiskala Porabje. Je pa okužen najbolj vneti obtoževalec in zmerjalec…,” se je na okužbo Artača odzval Kovšca.

https://twitter.com/vanfranco/status/1322829560384290818
https://twitter.com/vanfranco/status/1322871687742967808

“Bog je, pravi predsednik DS. Pošteno je, da se je moja družina okužila zaradi napačnih odločitev NIJZ-a v DSO, kjer je zaposlena moja partnerka”, je zapisal na Twitterju Artač. Kovšca pa mu je odgovoril.

https://twitter.com/vanfranco/status/1322886151804456961
https://twitter.com/vanfranco/status/1322829560384290818

Kritiki predsednika državnega zbora sicer zaradi dogajanja v Porabju neuspešno pozivajo k odstopu predsednika državnega sveta. 

Predsednik DS Alojz Kovšca je bil včeraj v državni delegaciji poleg predsednika DZ Igorja Zorčiča, podpredsednika vlade in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška, načelnika Generalštaba Slovenske vojske Roberta Glavaša in v. d. generalnega direktorja policije Andreja Juriča, ki so ob dnevu spomina na mrtve z državno delegacijo položili venec k spomeniku vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam na Kongresnem trgu v Ljubljani. 
Glede na to, da je osrednja državna slovesnost zaradi epidemije covida-19 potekala prilagojeno, ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije, se Kovšci vsaj za to ne bo treba zagovarjati.

COMMENTS

Wordpress (0)