Policija in zdravstveni inšpektorji včeraj “skupaj” s sprehajalci na Šmarno goro – Je bil incident v Kranju insceniran in ali je bila kazen 800 evrov zaradi rogljička brez maske na ulici pretirana in bi zadostovalo opozorilo? – TOPNEWS.si

Policija in zdravstveni inšpektorji včeraj “skupaj” s sprehajalci na Šmarno goro – Je bil incident v Kranju insceniran in ali je bila kazen 800 evrov zaradi rogljička brez maske na ulici pretirana in bi zadostovalo opozorilo?

Policija in zdravstveni inšpektorji včeraj “skupaj” s sprehajalci na Šmarno goro – Je bil incident v Kranju insceniran in ali je bila kazen 800 evrov zaradi rogljička brez maske na ulici pretirana in bi zadostovalo opozorilo?

Policija je včeraj v spremstvu zdravstvenega inšpektorja, ko so ob državnem prazniku dnevu reformacije mnogi sončen dan izkoristili za sprehode v naravo, spremljala sprehajalce na Šmarno goro. 

https://twitter.com/DenisB72/status/1322590216205553667

Predsednik vlade Janez Janša je nespoštovanje ukrepov najprej pripisal MSM medijem oziroma glavnim medijskim hišam v državi, ki naj bi sabotirale prizadevanja valde. Na Twitterju pa je s prstom pokazal tudi na šolnike. “Neposredna posledica hujskaškega nastopa @SVIZSlovenije proti nošenju mask,” je zapisal Janša.   

Nova vprašanja glede obveznega nošenja mask na prostem in veliko polemiko v javnosti tako na družbenih omrežjih kot v medijih je sprožil posnetek pogovora z inšpektorjem v Kranju, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih.

“Ko rogljiček ješ, daste kazen, to pa ni normalno, no. To je pa represija totalna, se vam ne zdi? – Glejte, delamo svoje delo. – Glejte, ves čas nosimo maske. Če pa ješ rogljiček, nikogar ni bilo okoli, to pa je represija,” je slišati na posnetku, objavljenem na družbenem omrežju Facebook.

Gašper Bizjak se je v središču Kranja sprehajal z ženo. Medtem ko sta si razdelila rogljič, je do družine pristopilo šest uradnih oseb. Uporabnik odnos policistov opiše kot korekten. Drugače je bilo z zdravstvenim inšpektorjem.

“Nastop je bil zelo agresiven. “Kršite zakon!” Pokazali smo: “Rogljiček imam v roki, a ga lahko pojem?” “Ne, masko gor, postopek začenjamo.” Da šest oseb obkoli družino z leto dni starim dojenčkom in devet let starim fantom. Kot da smo največji kriminalci, zato ker jemo rogljiček,” je Bizjak dejal za Televizijo Slovenija.

Zatem je bil opravljen prekrškovni postopek. Kazen 800 evrov. Pojavlja se vprašanje: če na ulici pijemo kavo, jemo sendvič ali kadimo, seveda brez maske, nas lahko doleti globa?

“Očitno. Kazen je predpisana in vas lahko doleti globa,” pravi Lado Bradač z ministrstva za notranje zadeve. O konkretnem primeru pa: “Zakaj se je inšpektor tako odločil, da je v bistvu kaznoval posameznika, ni pa se odločil za opozorilo, težko komentiram v takem primeru.”

Razprava o kaznih zaradi kršenja pravil o nošenju maske in omejevanju gibanja ter ostalih ukrepih v času epidemije se je na družbenih omrežjih hitro sprevrgla v oceno učinkovitosti ukrepov vlade, predvsem pa glede narave Janševe koalicije. 
https://twitter.com/Blaz_88/status/1322300180318818310

“Razdeljen narod in utišana stroka so odlični pogoji za izpolnitev najslabšega možnega scenarija, veliko obolelih, preveč umrlih, sesuto gospodarstvo in enormen dolg države. Vsekakor previsoka cena, plačevale jo bodo prihodnje generacije,” je zapisal uporabnik z profilom Blaž @Blaz_88.

Ombramni minister Matej Tonin je včeraj tvitnil, da Slovenskavojska premika del opreme ROLE 2 (rentgen, postelje) v UKC Ljubljana, ki pospešeno ustvarja dodatne kapacitete za #COVID19 bolnike.

V času epidemije in prepovedi gibanja so ostre polemike na družbenih omrežjih očitno tudi ventil za sproščanje jeze in negativne energije. Je pa res, da je vsaka poteza v javnosti, predvsem ko gre za politični razred, še toliko bolj pod lupo in drobnogledom kritične javnosti in nevarna, v kolikor gre za ekscesno odstopanje od tega, kar politiki govorijo in delajo. 

COMMENTS

Wordpress (0)