(V ŽIVO) Protestniki namesto na kolesa danes pred NIJZ  – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Protestniki namesto na kolesa danes pred NIJZ 

(V ŽIVO) Protestniki namesto na kolesa danes pred NIJZ 

Protestnice in protestniki bodo danes ob 13.30 Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) podali pritožbo zoper njihovo politično delovanje.
 
NIJZ deluje pod vplivom politike, kar je v zadnjih tednih dokazoval s poostrenim kaznovanjem protestnic in protestnikov. 

Zadnji tak primer se je zgodil pred enim tednom, ko je skupina 5-ih oseb pred Vlado RS podala izjavo za medije, NIJZ pa je tam naročil policiji, da mora osebe popisati in grozil s kaznijo, rekoč, da so kršili odlok o prepovedi združevanja več kot 6 oseb. O tem, da je bilo prisotnih zgolj 5 oseb, je poročalo več medijev, prilagamo tudi fotografijo.

Tedne pred tem so popisovali petkove kolesarke in kolesarje, policija je izvajala represijo, in glede tega smo že podali pritožbo Varuhu človekovih pravic.

Vse bolj očitno postaja, da je tudi ta organ pod vplivom strahovlade Janeza Janše, kar je v času največje širitve okužb zaskrbljujoče in neprimerno, saj se ob tem izgublja zaupanje v stroko in zdravstvena priporočila.

Ob 13.30 pred NIJZ na Trubarjevi cesti bodo v imenu protestnic in protestnikov podali pritožbo in zahtevo po razjasnitvi glede kriterijev zbiranja, opozorili na problematiko zlorabe oblasti in predstavili nadaljevanje protestniških akcij. 

COMMENTS

Wordpress (0)