Bela hiša razglasila zmago nad koronavirusom, število okuženih v ZDA narašča – TOPNEWS.si

Bela hiša razglasila zmago nad koronavirusom, število okuženih v ZDA narašča

Bela hiša razglasila zmago nad koronavirusom, število okuženih v ZDA narašča

Urad za znanost in tehnologijo Bele hiše je sporočil, da se “pandemija koronavirusa bliža koncu”, kar je postavil na sam vrh dosežkov Trumpove administracije kljub temu, da je bilo samo v zadnjem tednu skoraj pol milijona Američanov pozitivnih na koronavirus.

Poročilo te pisarne v Beli hiši je napisano na 62 straneh in opisuje vse “dosežke Trumpove administracije v zadnjih štirih letih”.

Med pomembne uspehe sodi “zaključek pandemije koronavirusa”, izjavo Bele hiše pa so poslali vsem ameriškim medijem.

“Uprava je od začetka pandemije odločno ukrepala, da bi znanstvenike in zdravstvene delavce iz akademskih krogov, industrije in vlade vključila v preiskovanje, zdravljenje in premagovanje koronavirusne bolezni,” je zapisano v izjavi.

Takšna izjava Bele hiše prihaja v času, ko v ZDA beležijo rekordno število okuženih s koronavirusom.

Samo prejšnji teden je bil v enem dnevu zabeležen nov, tragičen rekord 83.000 novih okužb oziroma povprečno 70.000 v zadnjih sedmih dneh, kar je največ od začetka pandemije.

V bolnišnicah je s koronavirusom okuženih skoraj 45.000 ljudi. Pred mesecem dni je bilo v bolnišnicah približno 30.000 bolnikov.

CNN je spomnil, da je Trump večkrat zmanjševal število okuženih, češ da je za to krivo “množično testiranje”.

A primeri okužbe so prizadeli tudi Trumpovo administracijo, med katerimi je bilo nazadnje na koronavirus pozitivnih vsaj pet pomočnikov Michaela Penca, kandidata za podpredsednika.

Po medijskih prošnjah za komentar je tiskovna predstavnica urada Kristina Baum izpostavila celotno poročilo in opozorila na vse pomembne dosežke Trumpove administracije.

“Veliko delo, ki ga Trumpova administracija opravlja za odpravo pandemije, je glavna prednostna naloga in jo je treba izpostaviti,” je dejala.

Baum se je opravičila, da v izjavi ne piše, da je konec pandemije koronavirusa, temveč da želijo izpostaviti dosežke Trumpove administracije v boju proti koronavirusu.

V ZDA je bilo do zdaj s koronavirusom okuženih več kot 8,7 milijona ljudi, umrlo pa je približno 226.000 ljudi.

COMMENTS

Wordpress (0)