(VIDEO) Pahor v podporo vlade Janeza Janše s pozivom za tvorno sodelovanje vlade in opozicije – “Če za Boruta Pahorja pomeni enotnost brezpogojna podpora sedanji vladi, potem te enotnosti zagotovo ne more biti”, odgovarja Šarec – TOPNEWS.si

(VIDEO) Pahor v podporo vlade Janeza Janše s pozivom za tvorno sodelovanje vlade in opozicije – “Če za Boruta Pahorja pomeni enotnost brezpogojna podpora sedanji vladi, potem te enotnosti zagotovo ne more biti”, odgovarja Šarec

(VIDEO) Pahor v podporo vlade Janeza Janše s pozivom za tvorno sodelovanje vlade in opozicije – “Če za Boruta Pahorja pomeni enotnost brezpogojna podpora sedanji vladi, potem te enotnosti zagotovo ne more biti”, odgovarja Šarec

Predsednik Pahor je ob državnem prazniku nagovoril državljanke in državljane ter pozval parlamentarne stranke za dogovor o skupnem sodelovanju pri premagovanju krize.

“Izkoriščam današnjo priložnost, da pozovem vse politične in narodne sile k osredotočanju na premagovanje sedanje zdravstvene krize in iskreno in tvorno sodelovanje vlade in opozicije. To zdaj ni več možnost, to je zdaj življenjska nuja.”

“Predsednik republike je bil tiho, ko so se krčile demokratične norme. Predsednik republike je bil tiho, ko so se izvajale menjave v organih pregona zato, da bi se ustavile preiskave. Predsednik republike je bil vedno tiho, kadar ga je kdo pozval, da naj obsodi nečedna dejanja. Predsednik republike je sklical posvet o pravosodju, bil tiho, ko je Janez Janša žalil sodstvo in obujal spomine za 30 let in ne vem koliko let nazaj, zdaj nas pa ta isti predsednik poziva kako naj bomo enotni.

Če zanj pomeni enotnost brezpogojna podpora sedanji vladi, potem te enotnosti zagotovo ne more biti. Kar se tiče podpore boja proti covidu je politika enotna. Nikoli nismo osporavali ukrepov in tudi mi pozivamo ljudi, da naj se jih držijo: Če pa pričakuje enotnost pri podpori vsem nečednostim te vlade, potem pa enotnosti seveda ne more biti, kajti realna politika ni Instagram”, je dejal Marjan Šarec.

Po mnenju Luke Mesca predsednik Pahor miži na eno oko ali pa kar na obe očesi glede narave vlade Janeza Janše. “Na ta način pa jasno v ustavni krizi zavzema stran. Medtem ko nam zvonijo vsi alarmi, ko je jasno, da si premier poskuša po madžarskem zgledu podrediti medije, ko sredi krize ukinja neodvisne agencije, ko preganja vse drugače misleče, je predsednik Pahor težko predsednik vseh Slovencev, če niti ene kritične besede na ta račun še ni izrekel in če niti ne priznava tega, da smo se znašli v krizi ustavne ureditve, kakšno bi on kot zastopnik te republike na prvem mestu branil. Mislim, da njegov spregled ni naključen, ampak je nameren”, je bil kritičen Mesec.

“Predsednik države je bil v včerajšnji poslanici prekratek. Slovenija namreč ni ogrožena samo zdravstveno, ampak je ogrožena tudi njena ustavna ureditev. Za oboje je kriva vlada. Zdravstveno smo ogroženi zaradi ukrepov kakršne sprejema, zaradi nejasnosti se jih niti sami ne držijo. Ustavna ureditev pa je ogrožena samo zaradi te vlade, ker namesto, da bi se ukvarjala z reševanjem zdravstvene krize, se ukvarja s prevzemanjem vseh družbenih podsistemov in s trajnim omejevanjem nekaterih demokratičnih pravic. Ravno sedaj nam poskušajo trajno vzeti pravico do referenduma”, je Luka Mesec popravil Pahorja.

“Kaj Slovenija v resnici v tem trenutku potrebuje, je zavezništvo vseh demokratičnih sil proti vladi, ki je zavozila zdravstveno krizo in proti tej vladi, ki je ustavno krizo povzročila. Kar Slovenija v tem trenutku potrebuje, je zavezništvo vseh demokratičnih sil v državi, da rešimo tako zdravstveno kot ustavno krizo. Pogoj za to pa je, da vlada, ki jo vodi Janez Janša, odide.

Zmago Jelinčič ima drugo mnenje: “Gospod Pahor ima drugi in zadnji mandat in v odnosu do te vlade je zagotovo prav, da je ne ruši, kajti rušiti vlado, katerokoli, pomeni rušit državo. In v tem primeru pa se z njim strinjam. Državo je treba gojiti in ji pomagati, ne pa je rušiti”.

COMMENTS

Wordpress (0)