(VIDEO) Bo Karl Erjavec namesto Jožeta P. Damijana kandidat za mandatarja koalicije ustavnega roka, ki naj bi mu za prestop Desus-a ponudila celo mandatarsko mesto? – Erjavec premagal še eno oviro za prevzem Desus-a, saj je Dominik Šteiner odstopil od kandidature – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bo Karl Erjavec namesto Jožeta P. Damijana kandidat za mandatarja koalicije ustavnega roka, ki naj bi mu za prestop Desus-a ponudila celo mandatarsko mesto? – Erjavec premagal še eno oviro za prevzem Desus-a, saj je Dominik Šteiner odstopil od kandidature

(VIDEO) Bo Karl Erjavec namesto Jožeta P. Damijana kandidat za mandatarja koalicije ustavnega roka, ki naj bi mu za prestop Desus-a ponudila celo mandatarsko mesto? – Erjavec premagal še eno oviro za prevzem Desus-a, saj je Dominik Šteiner odstopil od kandidature

Karl Erjavec je vse bližje ponovni vrnitvi na tron Desusa, saj je po današnjem sestanku s poslansko skupino odstopil eden od dveh protikandidatov Dominik Šteiner. Šteiner se je za odstop od kandidature odločil po današnjem pogovoru s poslansko skupino, kot razlog pa je navedel poenotenje stranke okoli enega kandidata.

Načelnik murskosoboške upravne enote Dominik Šteiner, ki je imel je imel podporo strankinega pomurskega pokrajinskega odbora, kateremu tudi predseduje.

O njegovi kandidaturi se je ugibalo že sredi septembra, o njem se je špekuliralo tudi kot o kadrovski rešitvi za demografski sklad.
Šteiner je zanikal, da je v ozadju odstopa od kandidature dogovor, da odstopi od kandidature v zameno pa dobi mesto direktorja urada za demografijo. Potrdil je sicer, da bi bil pripravljen prevzeti mesto direktorja in obenem dejal, da niso zaključeni pogovori o tem, da bi Urad vendarle imel ministra brez listnice in ne direktorja.

Kot edini protikandidat Erjavca je sicer ostal Srečko Felix Krope, ki je sicer julija izstopil iz stranke, pred slabim mesecem pa je nekdanji policist in dolgoletni predsednik Lovske zveze Slovenije članstvo obnovil in kandidira s podporo pokrajinskega odbora Podravja. Že pred izstopom je bil predsednik tega odbora, ob ponovni včlanitvi v stranko pa je spet stopil na to funkcijo.

Vendar je Steiner dejal, da za predsednika podpira Karla Erjavca, ki je vse bližje prevzemu Desus-a. Karl Erjavec naj bi se s poslansko skupino srečal v petek. Sicer pa je v ozadju več špekulacij, da se je Erjavec pred tem že srečal s predstavniki koalicije KUL – koalicije ustavnega loka.

V zameno za prestop Desusa v KUL naj bi vsaj po nekaterih informacijah Karlu Erjavcu ponudili celo mandatarsko mesto v novi vladi v zameno, da bi v koalicijo pripeljal poslansko skupino DeSUS-a. Jože P. Damijan je sicer v izjavah oziroma v zapisih večkrat povedal, da bi se bil pripravljen umakniti v primeru, če bi se pojavil drug kandidat za mandatarja in da s tem nima nobenih problemov.

Erjavec in Damijan naj bi se po neuradnih informacijah sestala že 14. oktobra. V medijskih zapisih so sicer takrat mediji špekulirali, da sicer Erjavec realno ne pripisuje velikih možnosti za uspeh koalicije ustavnega loka, a da čisto brez možnosti takšna koalicija vseeno ni.

DeSUS pod Erjavčevim vodstvom naj ne bi imel namena rušiti vlade. Če pa se bo na drugi strani zbralo dovolj glasov, torej 42, skupno z glasovi nekaterih poslancev SMC-ja, pa naj bi Erjavec zagotovil manjkajoče štiri poslanske glasove, ki naj bi bili pripravljeni podpreti novo večino v državnem zboru. V času krize, ki jo povzroča epidemija, potrebuje država na čelu predsednika vlade, ki operativno pozna delovanje vzvodov oblasti, česar Erjavec v Damijanu naj ne bi videl.

Po naših informacijah naj bi zato pogovori potekali v smeri, da bi mesto mandatarja prevzel Karl Erjavec, kar bi bila vsekakor dovolj mamljiva ponudba za DeSUS in Erjavca.

COMMENTS

Wordpress (0)