Papež v zgodovinski izjavi podprl poroke homoseksualcev: So božji otroci in bi morali imeti pravico do družine – TOPNEWS.si

Papež v zgodovinski izjavi podprl poroke homoseksualcev: So božji otroci in bi morali imeti pravico do družine

Papež v zgodovinski izjavi podprl poroke homoseksualcev: So božji otroci in bi morali imeti pravico do družine

V dokumentarcu, ki je bil premierno predstavljen danes, je papež Frančišek dejal, da bi morali homoseksualci imeti možnost legalizirati svoje partnerstvo.

To je ena njegovih najbolj neposrednih izjav o podpori homoseksualcem.

“Homoseksualci imajo pravico biti družina. So Božji otroci in imajo pravico do družine. Treba je sprejeti zakon o civilni poroki. Tako bi bili pravno zajeti. Zavzemam se za to, “je dodal papež Frančišek in se tako izjasnil glede življenjskega partnerstva homoseksualcev, kar je v katoliški cerkvi stališče brez primere.

Ta stališča je predstavil v dokumentarcu “Francesco”, ki je bil predvajan v okviru filmskega festivala v Rimu in se ukvarja z likom in delom sedanjega papeža.

Njegova podpora civilni skupnosti LGBT oseb je povsem drugačen odnos od njegovih predhodnikov, pa tudi od njegovih prejšnjih pogledov. Medtem ko je bil nadškof v Buenos Airesu, je nasprotoval legalizaciji istospolnih zakonskih zvez, podpiral pa je tudi idejo o neki obliki njihove legalizacije.

COMMENTS

Wordpress (0)