“NIMAM DENARJA ZA KOKAIN” – Nadaljevanje hrvaškega političnega šova: Plenković Milanoviću dejal, da je šmrkavec, predsednik mu ni ostal dolžan – TOPNEWS.si

“NIMAM DENARJA ZA KOKAIN” – Nadaljevanje hrvaškega političnega šova: Plenković Milanoviću dejal, da je šmrkavec, predsednik mu ni ostal dolžan

“NIMAM DENARJA ZA KOKAIN” – Nadaljevanje hrvaškega političnega šova: Plenković Milanoviću dejal, da je šmrkavec, predsednik mu ni ostal dolžan

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je v Iloku nagovoril javnost in komentiral najnovejše dogodke na hrvaški politični sceni. Seveda je bil premier Andrej Plenković spet glavna tema njegovega nagovora, a tokrat ni prizanesel niti gospodarskemu ministru Tomislavu Ćoriću, ki ga je označil za “madžarskega potrčka”.

Na prošnjo za komentar izjave premierja Plenkovića, da je pred štirimi leti sejal sovraštvo, je Milanović dejal: “Kako sem sejal sovraštvo in agresijo v letu 2016? Želim vedeti, da se lahko opravičim”.

Na vprašanje, zakaj ga je premier označil za “piromana in gasilca”, je hrvaški predsednik odgovoril: “Veliko časa je porabil za rogljičke v Bruslju in Parizu, zato si verjetno težje izmišljuje šale, vendar se moramo nasmejati. To pomeni, da me ima za odgovornega za ta napad. To so strašno resne obtožbe. Ne prepirava se, ponujam omejene rešitve, premier pa se obnaša kot junaški zajec, ki si je zmislil sklicati Koordinacijo za domovinsko varnost, ki je nek padalec, zasnovan v mandatu nekdanje predsednice, verjetno samo zato, da na njem ne sedi Kolinda,” je dejal predsednik in dodal: “Predsednik vlade je dejal, da sem 54-letni šmrkavec, in namigoval, da sem odvisnik od kokaina. Je navdih iz greznice interneta. Imam težave z dihali, imam alergije, toda kaj takega lahko omenja le en ‘low life’. Za kokain niti nimam denarja,” je dejal Milanović, poroča “Jutarnji list”.

Milanović se je precej ostro obregnil tudi ob ministra za gospodarstvo Ćorića.

“Tisti “madžarski potrčko” bo mene učil lekcij? No, o vsem najprej poroča Madžarom, šele nato nam. Ćorić je bil leta 2012 docent na Ekonomski fakulteti, njegov življenjepis pa je bil takrat na moji mizi prek Davorja Bernardića. Želel je napredovanje, vendar takšnih novincev nisem sprejel. Potem se je pridružil HDZ-ju. Zato sem jaz za Plenkovića Milanović, za Ćorića pa “gospod predsednik hrvaške republike”, je dejal Milanović.

Spomnimo, v sredo je premier o predsedniku dejal naslednje: “Kar zadeva samega predsednika republike, menim, da je po tem, ko je relativiziral ta napad, se mi zdi, kot da se piroman želi preobleči v gasilca. Tako sem dojel to njegovo sporočilo, in ko bo prišel trenutek, bomo nato temeljito razpravljali o tem, kaj on misli,” je dejal Plenković, ki je govoril o napadu na stavbo hrvaške vlade, ko je Danijel Bezuk (22) hudo ranil enega pripadnika varovanja in nato storil samomor.

COMMENTS

Wordpress (0)