Miro Petek: “Kako malo je potrebno: le 13 podpisov za zamenjavo Kadunca in RTV SLO o epidemiji končno naredila spodobno oddajo” – “Povračilni ukrepi” tudi proti organizatorjem petkovega kolesarjenja – TOPNEWS.si

Miro Petek: “Kako malo je potrebno: le 13 podpisov za zamenjavo Kadunca in RTV SLO o epidemiji končno naredila spodobno oddajo” – “Povračilni ukrepi” tudi proti organizatorjem petkovega kolesarjenja

Miro Petek: “Kako malo je potrebno: le 13 podpisov za zamenjavo Kadunca in RTV SLO o epidemiji končno naredila spodobno oddajo” – “Povračilni ukrepi” tudi proti organizatorjem petkovega kolesarjenja

Poleg razglasitve epidemije in uvedbe nekaterih ukrepov, kot je omejitev gibanja, sta se včeraj zgodili še dve zadevi. In sicer pobuda za predčasno razrešitev generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija Igorja Kadunca, pod katero se je podpisalo 13 programskih svetnikov, blizu vladajoči koaliciji.

Posebna oddaja “Premagajmo covid 19” je padla v termin oddaje Studio City, kar je sicer sprožilo veliko negodovanja in čudenja med feni Marcela M Župančiča.
Poleg predloga o zamenjavi direktorja RTV pa je “sporazum o izselitvi” – deložaciji nevladnih organizacij iz Metelkove.

https://twitter.com/UrosPetohleb/status/1318203921471590417

Na Metelkovi 6, ki je sicer v lasti ministrstva za kulturo, že več kot dve desetletji domujejo številni neodvisni umetniški producenti ter različne nevladne organizacije s področij kulture, sociale in civilnodružbenih gibanj – tam imajo prostore Mirovni inštitut, Društvo Asociacija, Pravno-informacijski center nevladnih organizacij (PiC), Zavod Maska, Mesto žensk, Plesni teater Ljubljana, En-Knap, ŠKUC, Zavod za sodobno umetnost SCCA Ljubljana in mnogi drugi.

Najemniki in uporabniki prostorov prejeli predlog kulturnega ministra Vaska Simonitija, naj sporazumno prekinejo najemno pogodbo in se izselijo do konca januarja. Ministrstvo kot razlog za izpraznitev navaja, da stavbo »potrebuje zase«, češ da jo bo zaradi dotrajanosti obnovilo, od uporabnikov pa zahteva, naj sporazum o izselitvi podpišejo v roku osmih dni, sicer bo na njihove stroške ubralo sodno pot.

https://twitter.com/PreglArjan/status/1318203988924338179
https://twitter.com/PreglArjan/status/1318269766440812544
https://twitter.com/KeyserSozeSi/status/1318318263391182850

“Bodite no natančni. To so tisti nevladniki, ki molzejo javni denar predvsem za svoje plače. Njihov edini program pa je petkovo kolesarjenje,” pa je na Twitterju zapisala poslanka SDS Anja Bah Žibert.

COMMENTS

Wordpress (0)