“Tega zahodni svet še ni videl, in to je lastno avtoritarnim režimom, ne pa zahodni demokraciji,” Matej Tonin v odzivu na vložitev kazenske ovadbe zaradi zloraba položaja, ponarejanje listin … – TOPNEWS.si

“Tega zahodni svet še ni videl, in to je lastno avtoritarnim režimom, ne pa zahodni demokraciji,” Matej Tonin v odzivu na vložitev kazenske ovadbe zaradi zloraba položaja, ponarejanje listin …

“Tega zahodni svet še ni videl, in to je lastno avtoritarnim režimom, ne pa zahodni demokraciji,” Matej Tonin v odzivu na  vložitev kazenske ovadbe zaradi zloraba položaja, ponarejanje listin …

Podpredsednik vlade in predsednik NSi je sinoči nastopil v oddaji politično s Tanjo Gobec, kjer je med drugim odgovarjal tudi na vložitve kazenskih ovadbe v času, ko je bil predsednik Komisije za nadzor nad obveščevalnimi službami.

Kratek komentar dogajanja na Nacionalnem preiskovalnem uradu? Že četrti vršilec dolžnosti oziroma zdaj vršilka.

Od Nacionalnega preiskovalnega urada se je v preteklosti in tudi danes veliko pričakovalo. Žal pa nekih konkretnih rezultatov ni. Lahko se vprašamo, lahko se vprašajo državljani, kje je bil NPU uspešen pri pregonu velikega gospodarskega kriminala? Kje so tukaj kakšni konkretni rezultati?

Ustanovljena preiskovalna komisija za nakupe zaščitne opreme

Pravzaprav je ta teden začela – poleg NPU-ja – delo preiskovalna komisija parlamenta o nakupih zaščitne opreme. To preiskovalno komisijo vodi poslanka SDS-a. Kakšen se vam zdi tukaj vtis, pristranskosti ali nepristranskosti?

Bom dejal še enkrat, to krizo bomo premagali, če bomo delovali skupaj, tukaj se kaže, da bi stvari lahko mnogo bolje naredili, če bi koalicija in opozicija tvorneje sodelovali. In tukaj je bila možnost, da bi se koalicija in opozicija dogovorili za eno komisijo, ki bi preiskovala celotno zgodbo. Pred in po tem. Ampak žal nekega takega soglasja ni bilo. Prav zato pa spodbujam vse, tako nas v koaliciji kot naše kolege v opoziciji, da se več pogovarjamo in da poskušamo skupaj narediti kaj dobrega za državljane.

NPU zaradi domnevnih nepravilnosti pri vodenju Knovsa ovadil ministra Tonina in sekretarja Mahniča

Še vaš odziv na ovadbo zaradi delovanja v Knovsu, seveda v času, ko ste bili opozicijski poslanec. Zloraba položaja, ponarejanje listin… Boste dejali, da gre za politično zaroto, kot smo slišali z vladne strani?

Česa takega Slovenija, pa tudi zahodna Evropa, še ni videla. Da bi nadzorovani organi preganjali in ovajali svoje parlamentarne nadzornike. Tega zahodni svet še ni videl, in to je lastno avtoritarnim režimom, ne pa zahodni demokraciji. Jaz sem kot poslanec počel tisto, za kar sem bil plačan. Bil sem član komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb in naš nadzor je bila naša naloga.

COMMENTS

Wordpress (0)