Ostra polemika zaradi reperja Zlatka se je preko družbenih omrežij preselila v politiko – Luka Mesec Mateju Toninu očita sprenevedanje in ga sprašuje, kako je prišel do sklepa, “da problem za medijsko svobodo ni njegov šef (Janez Janša) pač pa – Zlatko !?”  – TOPNEWS.si

Ostra polemika zaradi reperja Zlatka se je preko družbenih omrežij preselila v politiko – Luka Mesec Mateju Toninu očita sprenevedanje in ga sprašuje, kako je prišel do sklepa, “da problem za medijsko svobodo ni njegov šef (Janez Janša) pač pa – Zlatko !?” 

Ostra polemika zaradi reperja Zlatka se je preko družbenih omrežij preselila v politiko – Luka Mesec Mateju Toninu očita sprenevedanje in ga sprašuje, kako je prišel do sklepa, “da problem za medijsko svobodo ni njegov šef (Janez Janša) pač pa – Zlatko !?” 

Polemika zaradi incidenta na petkovih protestih se je preslila v politiko. Tako so na Twitterju poleg Janeza Janše in Aleša Hojsa incident obsodili Matej Tonin in Marjan Podobnik. Oglasil pa se je tudi koordinator Levice Luka Mesec. 
“Ostro obsojam včerajšnji nestrpni napad na snemalca Nova24TV, ki je na terenu le opravljal svoje delo. Svoboda vseh medijev in medijskih delavcev je ključna za obstoj demokracije,” je na Twitterju zapisal predsednik NSi Matej Tonin. Luka Mesec pa mu očita lažno moralo:” Ko premjé dnevno bevska v medijih, hujska javnost proti novinarjem, na mesto svobodnih medijev pa postavlja trobila kot Nova24, je Tonin tiho. In se uči sprenevedanja. Drugače ne bi mogel priti do sklepa, da problem za medijsko svobodo ni njegov šef, pač pa – Zlatko !?

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je bolj odmerjen:” O sinočnjem dogajanju na Trgu republike si lahko vsak ustvari svoje mnenje. Mislim pa, da taki dogodki niso prispevek k ničemer, razen k delitvi ljudi. Zdaj ni čas za provokacije. Strnimo vrste in se posvetimo umiritvi epidemije. Stopimo skupaj”, poziva Počivalšek.  

Sicer pa dogodek očitno ni ostal brez odmevov tudi med političnimi analitiki, ki sicer brez pogleda političnih plašnic bolj trezno gledajo na dogajanje, in ocenujejo, da gre za zlorabo dogodka za politično obračunavanje, predvsem pa za pretiravanje.

https://twitter.com/MaksutiAlem/status/1317493176228302854

Tako Alem Masuti piše: “Neumna poteza Čordića je JJ v njegovih “medijih” omogočila, da iz nič naredijo temo, ki jo bodo rolali dneve, če ne celo tedne. Vedno znova kot žrtve drugače mislečih. In tako že več kot 30 let. Praktično celo politično kariero tip dela samo eno in isto stvar. Agenda Setting Kazalec backhanda, usmerjen navzdol”.

Dogodek je odmeval tudi v novinarskih krogih. Dogodek so obsodili v Združenju novinarjev in publicistov ter v tako imenovanem Združenju domoljubnih novinarjev

Sicer pa dobiva zadeva nekatere nevarne oblike medetničnega sovraštva. Čeprav je reper Zaltko rojen v Ljubljani in je torej slovenski državljan, bi ga nekateri, kar izgnali.

“Zlatko je napadel PR ekipo SDS. Nasilje seveda ni sprejemljivo, da pa govorimo o napadih na novinarje, pa je vsaj bizarno”, piše med drugim na Twitterju. 

“Rojena Ljubljančanka sem. Vedno sem bila ponosna … Dokler ni kurčev Zoki s svojimi jugoviči pogoltnil celega mesta”, pa je eden od bolj najbolj nestrpnih tvitov, ki ga je objavila oseba z vzdevkom “Kraljica”. Gre za odziv na enega od protestnikov, ki sprašuje policijo, kaj bi sploh radi. Policistom očita, da jih večinoma ni iz Ljubljane in, da “naj gredo domov na vas”. 

COMMENTS

Wordpress (0)