Zakaj funkcija predsednika DeSUS-a novega ministra Jožeta Podgorška v tem trenutku ne zanima in zakaj bo Aleksandra Pivec še naprej varovana oseba? – TOPNEWS.si

Zakaj funkcija predsednika DeSUS-a novega ministra Jožeta Podgorška v tem trenutku ne zanima in zakaj bo Aleksandra Pivec še naprej varovana oseba?

Zakaj funkcija predsednika DeSUS-a novega ministra Jožeta Podgorška v tem trenutku ne zanima in zakaj bo Aleksandra Pivec še naprej varovana oseba?

Rezultat glasovanja, v katerem je novega ministra za kmetijstvo Jožeta Podgorška podprlo 48 poslancev, proti njegovemu imenovanju pa jih je glasovalo le sedem, predstavlja lepo popotnico za začetek ministrovanja, je v izjavi po imenovanju ocenil Podgoršek.

Ministrovanje Podgorška bo sicer trajalo manj kot polovico mandata. Poleg tega bo Slovenija v tem obdobju predsedovala EU in v tem obdobju so nekatere operativne naloge po besedah ministra nekoliko otežene, sistemske spremembe pa v drugem planu.

Podgoršek se je dotaknil tudi strankarskega dogajanja v DeSUS. Želi si, da bi stranka postala enotna, zato bi se mu zdelo prav, da oba ministra in celotna poslanska skupina enotno podprejo enega kandidata za predsednika stranke. “Mislim, da je to pomemben korak, da se stranka poenoti, da ne bi bilo tudi na kongresu čutiti neke razdvojenosti,” je poudaril.

Na vprašanje, ali je njega kdo nagovarjal h kandidaturi za predsednika stranke, je Podgoršek odvrnil, da “nagovarjal ravno ne”. “Tudi sam sem zelo jasno dal signal, da ta funkcija pri meni v tem trenutku ne pride v poštev,” je pojasnil. Razen nekaj hudomušnih idej na ta račun tako kakšnih resnih pogovorov na to temo ni bilo, je še povedal.

Bo pa kljub zamenjavi na ministrskem mestu na kmetijskem ministrstvu Aleksandra Pivec še naprej ostala varovana
oseba.

Vlada je namreč spremenila uredbo, s katero bodo bivši podpredsedniki vlade, med katere poleg ostalih predsednikov koalicijski strank spada tudi Aleksandra Pivec, ostali varovane osebe še tri mesece po prenehanju funkcije. Do sedaj je varovanje bilo omejeno na mesec dni po prenehanju funkcije.

To je sicer sprožilo različne komentarje na družbenih omrežjih. 

Je pa zanimivo, da se je recimo predsednik SMC-ja Zdravko Počivalšek takšnemu varovanju odrekel že takoj po nastopu funkcije ministra za gospodarstvo. 

COMMENTS

Wordpress (0)