To je 22-letnik, ki je na Markovem trgu ustrelil policista, nato pa si sodil sam – TOPNEWS.si

To je 22-letnik, ki je na Markovem trgu ustrelil policista, nato pa si sodil sam

To je 22-letnik, ki je na Markovem trgu ustrelil policista, nato pa si sodil sam

Na Markovem trgu v Zagrebu je bil danes zjutraj ustreljen policist. Prejel je štiri strelne rane in se nahaja v Vinogradski bolnišnici. Napadalec je po streljanju pobegnil, policija pa je okoli 9. ure sporočila, da so našli njegovo truplo in da je storil samomor, poroča Index.hr..

Kot kaže, je napadalec 22-letni Danijel Bezuk iz Kutine.

Policija je prve informacije o napadalcu objavila okoli 11. ure.”

Morebitni storilec poskusa hudega umora 31-letnega policista danes zjutraj na Markovem trgu in hkrati oseba, ki je naredila samomor na območju Jabukovca, je po dosedanjih informacijah 22-letni hrvaški državljan. Oseba prej policiji ni bila znana,” so sporočili.

Gre za mladeniča iz Kutine, ki prihaja iz veteranske družine.

Po napadu je na Facebooku pustil sporočilo

Bezuk je na Facebooku pustil sporočilo, takoj ko je ustrelil policista.

“Dovolj je bilo goljufij in brezobzirnega teptanja človeških vrednot brez odgovornosti,” je zapisal na svojem Facebook profilu.

V policista naj bi streljal iz kalašnikova, ki naj bi ga vzel očetu, ki je vojni veteran.

Vpogled v Facebook profil mladeniča iz Kutine kaže, da ni pogosto objavljal na družbenih omrežjih, njegova predzadnja objava pa je z zagrebškega adventa v začetku januarja 2019. Bezuk je priložil svojo fotografijo s Trga bana Jelačića in napisal “turist v svoji državi”.

Februarja 2018 je objavil fotografijo, na kateri pozira oblečen v zimska oblačila in drži model ostrostrelske puške iz lesa. Ob tej fotografiji je Bezuk zapisal, da je na njej prikazan pripadnik “Belih orlov na braniku domovine”, ki ga ima “za eno najbolj zaščitenih vrst v Republiki Hrvaški”.

V začetku novembra 2018 je Bezuk objavil fotografijo, na kateri stoji pred spomenikom padlim veteranom v Bogdanovcih. Na fotografiji je oblečen v majico z značilnostmi HOS in navijaške skupine Bad Blue Boys z napisom “Za vse, ki jih ni”, medtem ko je ob fotografiji zapisal “Prižgal bom svečo, molil bom do jutra, za zdrav razum in boljše jutri”.

Istega leta je Bezuk na Dan zmage in domovinske zahvalnosti na družabnih omrežjih objavil svojo fotografijo pred koncertom Marka Perkovića Thompsona v Glini, ki ga je spremljal citat iz Thompsonove pesmi “Odženimo temo, da nam vzidejo jutra”.

V izjavi iz julija 2018 je dejal, da bo hrvaška nogometna reprezentanca igrala v finalu svetovnega prvenstva. Ob napovedi je priložil še video nekdanje predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, v katerem predsednica zaključi, da bo “Hrvaška najrazvitejša država v Evropski uniji”, ki ga je pospremil s komentarjem “vsaj nam nisi lagala in povozila kot norce”.

Sredi julija 2018 je zapisal, da je “še vedno Hrvat, hvala za borbenost”, medtem ko je februarja istega leta objavil fotografijo, na kateri drži kovance, skupaj s komentarjem “Kupil sem hlače od plače in ostalo mi je za žvečilni gumi.

“V prejšnjih letih je Bezuk na družbenih omrežjih objavljal posnetke pesmi Marka Perkovića Thompsona, Miroslava Škore in Mateja Miša Kovača ter posnetke preizkušanja ostrostrelskih pušk in težkih mitraljezov.

Na enem od posnetkov preizkusa ostrostrelske puške je zapisal, “da sem eden izmed njih, da rušim Srbe”. Na njegovi Facebook naslovnici je fotografija iz filma Stevna Spielberga “Pot v vojno”.

Znanka: Vedno je bil nasmejan

Index.hr se je obrnil na Danielovega strica, ki je rekel, da je bolan in da ne more govoriti. Nato so stopili v stik z drugimi člani njegove družine. Klicala jih je jokajoča ženska, ki pa je odložila slušalko.

“Ta čas, ko sem ga srečevala, nisem opazila ničesar nenavadnega. Vedno je bil nasmejan in se je pogosto šalil,” je povedala njegova znanka.

COMMENTS

Wordpress (0)