(VIDEO) 13. kongres Socialnih demokratov – Tanja Fajon dobila polni mandat za vodenje stranke SD – TOPNEWS.si

(VIDEO) 13. kongres Socialnih demokratov – Tanja Fajon dobila polni mandat za vodenje stranke SD

(VIDEO) 13. kongres Socialnih demokratov – Tanja Fajon dobila polni mandat za vodenje stranke SD

Voditeljica SD-ja Tanja Fajon je v tekmi za predsedniški položaj v stranki premagala strankarskega kolega, poslanca Janija Prednika. Zanjo je na digitalnem volilnem kongresu glasovalo 276 delegatov, Prednik pa je prejel 107 glasov.

Delegati so na e-volitvah Fajonovi podelili mandat do naslednjega kongresa, ki mora biti po statutu stranke najkasneje pol leta po naslednjih državnozborskih volitvah.

Fajonova je v nagovoru po izvolitvi izrazila ponos, da je prva ženska predsednica v dolgi zgodovini stranke. Ocenila je, da so z današnjim volilnim kongresom, ki je zaradi epidemiološke situacije potekal na daljavo, dokazali, da jih izzivi ne ustavijo, temveč jih povezujejo, da stranko in državo spremenijo na bolje.

Kot je dejala v nagovoru po izvolitvi, je prišel čas za odločitev, ali bo Slovenija z obstoječo vlado korakala po poti razgradnje vseh vrednot, na katerih je bila pred tremi desetletji utemeljena država, ali pa bodo poskrbeli, da iz časa pred nami naredimo razvojno desetletje. Njena ambicija je namreč Slovenijo popeljati med najboljše države sveta. Ob tem je poudarila pomen zaupanja, pa tudi osebne odgovornosti vsakega posameznika za stanje duha v družbi in stranki.

COMMENTS

Wordpress (0)