(VIDEO) 25. protesti proti vladi Janeza Janše – Policija serijsko popisuje protestnike! Popisali tudi pisateljico in aktivistko Svetlano Makarovič… Prve aretacije! – TOPNEWS.si

(VIDEO) 25. protesti proti vladi Janeza Janše – Policija serijsko popisuje protestnike! Popisali tudi pisateljico in aktivistko Svetlano Makarovič… Prve aretacije!

(VIDEO) 25. protesti proti vladi Janeza Janše – Policija serijsko popisuje protestnike! Popisali tudi pisateljico in aktivistko Svetlano Makarovič… Prve aretacije!

Današnji protesti proti vladi Janeza Janše bodo zaradi napovedi notranjega ministra Aleša Hojsa, da bo policija strožje nadzorovala kršitve prepovedi zbiranja, potekali predvsem na kolesih.

“Pozivamo vse udeležence, da se protestom pridružijo na kolesih in z maskami! Vse, ki ne bodo na kolesih, pa naprošamo, da vzdržujejo varnostno razdaljo, nosijo maske in se ne zadržujejo v skupinah, večjih od 10 ljudi,” so protestniki zapisali na Facebooku. Protest bo tako od 19. ure potekal na Trgu republike.

Policija pa je sporočila, da bodo današnji protesti snemani.

Javnost seznanjamo, da bo območje shoda videonadzorovano, hkrati pa vse pozivamo da upoštevajo opozorila in navodila policije,” so zapisali v sporočilu za javnost pri PU Ljubljana.

Policija z nadzorom ne posega v pravice posameznikom do zbiranja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je potrebno upoštevati tudi pri javnih zbiranjih,” so pojasnili pri policiji in dodali, da je to še posebej pomembno zaradi najbolj ranljivih skupin, za katere bi bila okužba s koronavirusom lahko usodna.

“Policisti Policijske uprave Ljubljana zato pozivamo: Ravnajte odgovorno in spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih.”

COMMENTS

Wordpress (0)