Ivan Gale o koaliciji ustavnega loka in Zdravku Počivalšku: “Možnost za koalicijo ustavnega loka so 50:50. Je pa jasno, da nekemu predsedniku ene klinično mrtve stranke ni niti v interesu neko prestopanje ali karkoli, ker se sedaj počuti udobno, kjer je” – TOPNEWS.si

Ivan Gale o koaliciji ustavnega loka in Zdravku Počivalšku: “Možnost za koalicijo ustavnega loka so 50:50. Je pa jasno, da nekemu predsedniku ene klinično mrtve stranke ni niti v interesu neko prestopanje ali karkoli, ker se sedaj počuti udobno, kjer je”

Ivan Gale o koaliciji ustavnega loka in Zdravku Počivalšku: “Možnost za koalicijo ustavnega loka so 50:50. Je pa jasno, da nekemu predsedniku ene klinično mrtve stranke ni niti v interesu neko prestopanje ali karkoli, ker se sedaj počuti udobno, kjer je”

“Jaz osebno mislim, da so možnosti tam 50:50. Ne bi bil še preveč optimističen v tej fazi. Jo pa podpiram, čisto iskreno povem, vse bo veliko boljše, kar imamo v tem trenutku. Jaz upam, da se bodo pač “pogrupirali” in mogoče se bo zdaj kdo iz koalicijskih vrst “zbrihtal” in prestopil na drugo stran, ker tole lomastenje je skrajni čas, da se neha,” je dejal Ivan Gale, ki upa, da se bo iz te koalicije ustavnega loka kaj izcimilo. 
Glede prvih odzivov v koalicijskih strankah DeSUS in SMC oziroma s strani Tomaža Gantarja in Zdravka Počivalška, pa je Gale dejal, da ne goji velikega optimizma.  

 
“No ja, gospod Počivalšek že dolgo časa gleda s svojimi očmi, to je pa njegovo osebno mnenje. Mislim, da ne šteje veliko. Je pa jasno, da nekemu predsedniku ene klinično mrtve stranke ni niti v interesu neko prestopanje ali karkoli, kar se sedaj počuti udobno, kjer je. In podobno tudi poslanci Desusa oziroma Desusova ekipa. Kot zdajle kaže, bo nek razpad oziroma nek klavrn konec stranke. In mislim, da tudi ti dve leti še na položaju ostati za dober denar, mislim, da to nobenemu ne smrdi. Bomo pa videli, ali iskreno mislijo, ali se bodo pa mogoče pustili prepričati v kaj drugega”.

Glede svojega političnega angažmaja pa je Gale pustil odprto možnost. 
“Ne, rekel sem pač, odprte so vse možnosti. In ničemur ne bom rekel ne ja in ničemur ne bom rekel tudi ne. Ampak tako bom rekel, mogoče je bolje, da se počaka tudi na razplet teh revizijskih postopkov pred računskim sodiščem in KPK. NPU je itak iluzorno pričakovati, da se bo hitro odvijalo glede na to, kaj vse doživljamo, spremljamo po medijih, kaj se dogaja na policiji sami oziroma na NPU-ju. Mislim pa, da bodo v letošnjem letu vsaj že prvi izsledki, če ne že končni tudi.”

Na vprašanje, ali bo to imelo vpliv na usodo vlade, Gale pravi: “Ja, moralo ga bo imeti. Mogoče, da se tudi s tem, če se bo izkazalo, da so nepravilnosti bile, da se tudi potrka na vest zopet tudi kakšnemu človeku oziroma poslancu v koalicijskih vrstah ali pa mogoče tudi kakšni poslanski skupini v celoti”.  

COMMENTS

Wordpress (0)