(VIDEO) Trump po vrnitvi v Belo hišo Američanom sporočil: Ne bojte se kronavirusa, premagali ga boste, ne dovolite, da prevladuje nad vašimi življenji – TOPNEWS.si

(VIDEO) Trump po vrnitvi v Belo hišo Američanom sporočil: Ne bojte se kronavirusa, premagali ga boste, ne dovolite, da prevladuje nad vašimi življenji

(VIDEO) Trump po vrnitvi v Belo hišo Američanom sporočil: Ne bojte se kronavirusa, premagali ga boste, ne dovolite, da prevladuje nad vašimi življenji

Ameriški predsednik Donald Trump je Američanom ob vrnitvi v Belo hišo po tridnevnem bivanju v bolnišnici dejal, naj “pridejo ven” in se ne bojijo koronavirusa.

Svetovni mediji Trumpovo vrnitev opisujejo kot dramatično. Poročajo, da je po izstopu iz helikopterja in vzponu po stopnicah na balkon na južni strani Bele hiše snel masko in novinarjem povedal, da se počuti “res dobro”.

Po poročanju medijev je ameriški predsednik, ki je od začetka pandemije zmanjševal pomen koronavirusa, potem ko je na balkonu pomahal, pozdravil in pokazal dvignjene palce, v Belo hišo vstopil brez maske.

Trump je v videoposnetku iz Bele hiše, objavljenem na Twitterju, pozval Američane, naj se ne bojijo koronavirusa in ne dovolijo, da bi prevladoval nad njihovimi življenji.

“Veliko sem se naučil o virusu korona in eno je zagotovo: ne dovolite, da prevladuje nad vašimi življenji. Ne bojte se ga. Premagali ga boste. Imamo najboljšo medicinsko opremo, najboljša zdravila, vse, kar se je pred kratkim razvilo, in premagali ga boste,” je dejal Trump.

Dejal je, da se ne počuti dobro, da pa bi lahko šel ven pred dvema dnevoma, ker se je počutil odlično, bolje kot pred 20 leti.

“Smo največja država na svetu. Vrnili se bomo na delo in kot vaš vodja moram to storiti, čeprav vem, da obstaja nevarnost. Pridite ven, bodite previdni, ampak to je v redu, zdaj sem dobro, morda sem imun, ne vem. Ampak ne dovolite, da prevladuje nad vašimi življenji, pridite ven, “je dejal Trump in dodal, da cepivo pride “takoj”.

Predsednikov zdravnik Sean Conley je pred bolnišnico Walter Reed novinarjem povedal, da je Trump “izpolnil standardna bolnišnična merila za odpustitev iz bolnišnice v zadnjih 24 urah in da – čeprav ni povsem izven nevarnosti” lahko odide domov.

Conley je dodal, da Trump (74) ni imel temperature več kot 72 ur in da ima normalno raven kisika.

“Čeprav ni povsem izven nevarnosti, se z ekipo strinjamo, da naše ocene in predvsem njegovo klinično stanje podpirajo varno vrnitev predsednika domov, kjer bo imel 24 ur na dan najboljšo zdravstveno oskrbo na svetu,” je dejal Conley.

Trumpova ekipa zdravnikov je tudi napovedala, da bo predsednik v torek v Beli hiši prejel peti odmerek zdravila remdesivir.

Conley, ki je osteopatski zdravnik in poveljnik ameriške mornarice, ni odgovoril na nekatera vprašanja, na primer na vprašanje o stanju pljuč predsednika, pri čemer se je skliceval na pacientovo pravico do zasebnosti, poroča Reuters.

Predsednik Trump poleg remdesivirja jemlje tudi steroid – deksametazon – ki se običajno ne daje v blagih ali zmernih primerih koronavirusa.

Trump naj bi okreval še naprej v Beli hiši, kjer bo ves dan zanj skrbela ekipa zdravnikov in medicinskih sester.

Ko se bo predsednik Donald Trump vrnil na delo, bo po bolniškem bivanju zaradi koronavirusa njegov delovni prostor nameščen v začasni pisarni poleg bolnišničnega krila Bele hiše, je s sklicevanjem na obveščene vire poročal CNN.

Trumpu so v petek zjutraj potrdili, da je pozitiven na koronavirus.

COMMENTS

Wordpress (0)