Pivčeva danes pred glasovanjem o razrešitvi še enkrat k Janezu Janši – Kaj bo delala Aleksandra Pivec po “zadnji sodbi”, kot je imenovala današnjo napovedano razrešitev v DZ? – TOPNEWS.si

Pivčeva danes pred glasovanjem o razrešitvi še enkrat k Janezu Janši – Kaj bo delala Aleksandra Pivec po “zadnji sodbi”, kot je imenovala današnjo napovedano razrešitev v DZ?

Pivčeva danes pred glasovanjem o razrešitvi še enkrat k Janezu Janši –  Kaj bo delala Aleksandra Pivec po “zadnji sodbi”, kot je imenovala današnjo napovedano razrešitev v DZ?

Danes popoldne bo v DZ potekala izredna seja DZ, na kateri bodo predstavili proračunski memorandum 2021-2022, predlog sprememb proračuna RS za leto 2021 in predlog proračuna RS za leto 2022 ter obravnavali predlog za razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec. Po naših informacijah se bo Pivčeva pred tem še enkrat dobila s predsednikom vlade Janezom Janšo.

Na zadnjem sestanku, ki je trajal kar dobro uro, medtem ko je sestanek s koalicijo trajal manj kot 45 minut, se namreč nista dokončno dogovorila, kaj bo delala Pivčeva po današnji razrešitvi z mesta ministrice za kmetijstvo. Od tega dogovora je najverjetneje tudi odvisno, ali bo Pivčeva povedala svoje, nato pa tik pred glasovanjem odstopila, ali pa se bo pustila odstaviti.

Pred zadnjim sestankom je bil v obtoku tudi scenarij, da bi Janša v nadaljevanju predlagal rekonstrukcijo vlade in kmetijsko ministrstvo izvzel iz kvote delitev med koalicijskimi partnerji. Vendar se je očitno odločil, da Pivčevi predlaga naj odstopi, česar pa Aleksandra Pivec na zadnjem sestanku z Janšo ni sprejela in zato je predlog o njeni razrešitvi poslal v državni zbor.

Najverjetneje bo Pivčeva postala državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade, zadolžena za kmetijstvo in črpanje evropskih sredstev. Nekateri pa so Pivčevi predlagali naj vzame ambasadorsko mesto. Vendar glede na prihodnje načrte Pivčeve, odhod v tujino ne pride v poštev in potrebuje mesto na domači politični sceni.

Čeprav naj bi po pisanju medijev Pivčeva, ki ima po nekaterih anketah še vedno 7-odstotno podporo, pred volitvami pristala v koaliciji s Slovensko ljudsko stranko, to naj ne bi prišlo v poštev, dokler so tam bratje ‘Podobnik & company’. Bolj verjetno je, da bo Pivčeva v primeru izključitve iz Desusa ustanovila svojo politično stranko, kamor bo potegnila desni “Janšev” del Desusa ter pobrala velik del volivcev Slovenske ljudske stranke. Paradoks je, da ima Pivčeva v tem trenutku večjo podporo v Slovenski ljudski stranki kot v stranki DeSUS.

Takšna stranka bi vsaj po nekaterih analizah imela možnost za vstop v parlament na naslednjih volitvah. Seveda pa Pivčeva v tem primeru ne sme izginiti iz političnega prizorišča po današnji razrešitvi, zato je zelo pomembno, kaj se bo dogovorila s predsednikom vlade Janezom Janšo na današnjem sestanku. Nova stranka, ki bi jo ustanovila Pivčeva, namreč z enim delom zažira tudi v volilno bazo SDS-a. Janša bo vendarle na nek način moral vrniti uslugo Pivčevi.

Ne glede na celotne okoliščine je Pivčeva vendarle pripeljala Desus v Janševo koalicijo in mu tako omogočila vladanje in to je v ozadju tudi glavni očitek, zakaj je ‘fasala’ afere in najprej odstavitev z mesta predsednice DeSUS-a in danes tudi razrešitev z mesta ministrice za kmetijstvo. Dejstvo, da je Pivčeva bila bolj lojalna Janši kot sami stranki Desus, je bil tudi glavni očitek Pivčevi v internih razpravah na DeSUS-u, kjer se ji je uprla najprej poslanska skupina.

Sicer pa naj bi bila glavna ost današnje razprave Pivčeve, ki naj bi več ur pojasnjevala ozadje celotne operacije odstranitve z vrha DeSUS-a, usmerjena v to, da je Pivčeva žrtev najprej zarote proti vladi in koaliciji Janeza Janše, v nadaljevanju pa predvsem razčiščevanje dogajanj v Slovenskih državnih gozdovih, kjer je Pivčeva soglašala z odstranitvijo vplivnega člana DeSUS-a Ficka, ki ji je odkrito povedal, da bo morala zaradi tega oditi.

Pivčeva je namreč kot resorna ministrica javno pozvala kriminalistično policijo, nacionalni preiskovalni urad, državno tožilstvo in računsko sodišče, naj čim prej raziščejo morebitna kazniva dejanja in tako zaščitijo interes države pred morebitnim več deset milijonskim oškodovanjem državnega premoženja.

V izjavi za medije so se odzvali tudi v KPK po objavi revizij o dogajanju v družbi Slovenski državni gozdovi. Kot so navedli konec avgusta, jih zelo žalosti, da glede zaskrbljenosti, ki jo je ministrica izrazila nad medijskimi informacijami o hudih kriminalnih dejanjih v družbi Slovenski državni gozdovi, ni bilo tako nobenega medijskega odziva.

Vsekakor se danes popoldne obeta vroča debata v parlamentu, ki ne bo ostala brez posledic za slovensko politično prizorišče.

Spoštovane moje podpornice in podporniki, dragi prijatelji

🍀 Danes zaključujem priprave na jutrišnji pomembni dan. Dan, ki predstavlja pomembno prelomnico ne samo za mene osebno, ampak je pomemben mejnik v političnem prostoru Slovenije. Z njim smo prišli do zaključne točke dolgega obdobja medijskih in političnih diskreditacij Aleksandre Pivec, ki je očitno postala moteč element slovenskega političnega prostora.

🍀 Primer tako načrtnega in pritlehnega rušenja posameznega politika namreč v zgodovini samostojne Slovenije težko najdemo. Stopnjeval se je od najave kandidature za predsednico stranke DeSUS, preko vstopa stranke v desno sredinsko koalicijo, pa vse do današnjega dne, ko se me umika tudi iz funkcije Ministrice. Zato si organizatorji zaslužijo posebno priznanje. Davkoplačevalci in volilci pa vpogled v ozadje zakulisne igre, kjer štejejo osebni interesi, potrebe države in družbe, pa so potisnjene v ozadje.

🍀 Zato bo jutrišnji dan priložnost, da pred poslankami in poslanci, ki bojo glasovali o moji razrešitvi, spregovorim o teh igrah.

🍀 Vsem, ki ste mi do današnjega dne izkazovali veliko podporo in hvaležnost za do sedaj opravljeno delo, prisrčna zahvala.

🍀 Tistim, ki me boste jutri na moji poti na zadnjo “sodbo” pospremili v Državni zbor, naj povem, da mi boste s tem dali še dodaten pogum in moč, da svoje zadnje dejanje opravim odločno in pokončno, kot zmorem in znam.

🍀 Jutrišnji dan bo pomenil zgolj konec ene od mojih življenjskih poti.

🍀 Ker pa so številni od mojih začrtanih projektov, ki jih Slovenija in slovensko podeželje potrebujeta, ostali nedokončani, moj umik ne pomeni konca mojega političnega delovanja, ampak predstavlja zgolj izziv za nov začetek. Zanj pa imam dovolj poguma in moči!

Hvala vsem še enkrat iz srca! 🙏❤️🙏

COMMENTS

Wordpress (0)