(FOTO) Pisalna miza ob bolniški postelji, kristalni lestenec in sprejemnica za obiskovalce: 7.000 članov medicinskega osebja skrbi za Donalda Trumpa – TOPNEWS.si

(FOTO) Pisalna miza ob bolniški postelji, kristalni lestenec in sprejemnica za obiskovalce: 7.000 članov medicinskega osebja skrbi za Donalda Trumpa

(FOTO) Pisalna miza ob bolniški postelji, kristalni lestenec in sprejemnica za obiskovalce: 7.000 članov medicinskega osebja skrbi za Donalda Trumpa

Predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump je bil v vojaški bolnišnici “Water Reed” hospitaliziran kmalu po tem, ko je sporočil, da sta bila s prvo damo Melanijo Trump okužena s koronavirusom.

Zanj v bolnišnici v Marylandu skrbi 7000 članov zdravstvenega osebja, med njimi nekateri najbolj cenjeni zdravniki v ZDA, piše “Daily Mail”.

Trump biva v predsedniškem apartmaju, razkošno opremljenem oddelku, v eni od 88 stavb uglednega zdravstvenega centra. Na oddelku 71 je predsedniški apartma, ki je ena od šestih sob, namenjenih visokim uradnikom ameriške vojske in Bele hiše.

Stanovanje je posebej opremljeno z varnostnimi napravami in komunikacijsko opremo, je povedala admiralka Connie Mariano, ki je osebna zdravnica nekdanjih predsednikov Georgea Busha in Billa Clintona.

Medicinski center Walter Reed vključuje tudi raziskovalni inštitut Silver Spring, kjer znanstveniki delajo na razvoju cepiva in zdravljenju nalezljivih bolezni, kot je covid-19.

Predsedniško krilo ima jedilnico s kristalnim lestencem, mizo le nekaj korakov od bolniške postelje in sobe, opremljene s kavči, namenjenimi sprejemu obiskovalcev. Predsednik ima na voljo kuhinjo in konferenčno sobo. Poleg tega je stanovanje opremljeno z najsodobnejšo tehnologijo, tako da lahko ameriški predsednik neovirano opravlja svoje predsedniške dolžnosti, poroča “Telegraf”. Fotografije iz leta 2007 prikazujejo notranjost predsedniškega stanovanja, za katerega pa ni znano, ali je bilo vmes obnovljeno.

“Odločitev o hospitalizaciji je bila previdnostni ukrep”

“Predsednik ZDA je na Twitterju sporočil, da se počuti dobro, kar je danes na novinarski konferenci potrdil dr. Sean Conley.

Predsednik nima težav z dihanjem, je dobro razpoložen in nima potrebe po dodatnem kisiku.

“Odločitev o prevozu predsednika v bolnišnico je bila previdnostna. Zelo smo zadovoljni z napredkom predsednika. Včeraj je imel šibek kašelj in je bil utrujen, toda ti simptomi so zdaj šibkejši,” je dejal dr. Conley.

Po njegovih besedah zdravniki spremljajo Trumpove funkcije srca in ledvic in za zdaj je vse v redu.

“Predsednik nima težav z dihanjem, je zelo razpoložen, nima potrebe po dodatnem kisiku. Povedal nam je, da se počuti, kot da je pripravljen oditi domov,” so povedali zdravniki.

Spomnimo, Trump je v petek sporočil, da sta z ženo pozitivna na koronavirus. Bela hiša je sporočila, da imata oba blage simptome. Voditelji po vsem svetu so jim zaželeli hitro okrevanje.

Tudi Ronalda Reagana so zdravili v isti bolnišnici

To je prvič po 39 letih, da so sedanjega predsednika ZDA hospitalizirali v zdravstvenem centru v Marylandu. Ronald Reagan je bil zadnji, ki je bil zdravljen v bolnišnici, potem ko je bil med atentatom 30. marca 1981 hudo poškodovan.

COMMENTS

Wordpress (0)