Biden je prenehal objavljati predvolilne reklame, ki kritizirajo Trumpovo politiko do kronavirusa – TOPNEWS.si

Biden je prenehal objavljati predvolilne reklame, ki kritizirajo Trumpovo politiko do kronavirusa

Biden je prenehal objavljati predvolilne reklame, ki kritizirajo Trumpovo politiko do kronavirusa

Demokratski predsedniški kandidat Joe Biden je v petek nadaljeval kampanjo v mestu Grand Rapids v zvezni državi Michigan, vendar se je njegov štab odločil, da začasno ne bodo objavljali predvolilnih oglasov, ki kritizirajo Trumpov način boja proti koronavirusu.

Takšna odločitev je prišla po tem, ko je postalo znano, da sta ameriški predsednik Donald Trump in njegova žena Melania pozitivna za covid-19. Predsednika Trumpa so v petek prepeljali na zdravljenje v vojaško bolnišnico Walter Reed (Bethesda, Maryland).

“To ni politično vprašanje in ne gre za to, kdo je večji ‘frajer’. To je še en opomnik, da je treba pandemijo covida-19 jemati resno in da bolezen ne bo izginila sama od sebe. Bodite domoljubni, dajte svoj prispevek,” je dejal Biden na predvolilnem shodu v Grand Rapidsu in pozval Američane, naj nosijo maske za obraz, si redno umivajo roke in se držijo fizične razdalje. Biden je ponovil, da moli za hitro okrevanje predsednika Trumpa in njegove žene Melanije.

Predsednik Trump je pogosto zmanjševal nevarnost pandemije koronavirusa in se izogibal nošenju maske v javnosti, ljudje pa na svojih volilnih shodih niso upoštevali priporočenih epidemioloških ukrepov.

Za Bidna je zelo pomembno, da zmaga v zvezni državi Michigan, kar se je izkazalo za eno od ključnih Trumpovih zmag na zadnjih predsedniških volitvah. Glede na javnomnenjske raziskave ima Biden na nacionalni ravni znatno prednost, vendar so volilni glasovi odločilni za zmago na predsedniških volitvah, zmagovalec v vsaki državi pa dobi vse volilne glasove.

Na volitvah leta 2016 je Hillary Clinton na nacionalni ravni prejela 2 milijona in 870 tisoč glasov več kot Trump, a je volitve na koncu izgubila zaradi porazov v treh zveznih državah. V Wisconsinu je prejela približno 23.000 glasov manj kot Trump in izgubila 10 elektorjev, v Michiganu približno 11.000 glasov manj (16 elektorjev) in v Pensilvaniji približno 44.000 glasov manj in 20 elektorskih glasov.

COMMENTS

Wordpress (0)