V Nemčiji zaradi vohunjenja nad zaposlenimi švedski modni verigi H&M naložili kazen v višini 35 milijonov evrov – TOPNEWS.si

V Nemčiji zaradi vohunjenja nad zaposlenimi švedski modni verigi H&M naložili kazen v višini 35 milijonov evrov

V Nemčiji zaradi vohunjenja nad zaposlenimi švedski modni verigi H&M naložili kazen v višini 35 milijonov evrov

Nemški varuh človekovih pravic je švedsko modno verigo H&M kaznoval s 35,3 milijona evrov zaradi zbiranja podatkov o zasebnem življenju zaposlenih.

Nadzor je bil usmerjen na več sto zaposlenih, ki delajo v servisnem centru v bavarskem mestu Nürnberg, piše v izjavi hamburške komisije za varstvo podatkov in svobodo informacij.

Podjetje se je opravičilo

Vsaj od leta 2014 je vodstvo H&M v Nürnbergu zbralo “veliko količino podatkov o zasebnem življenju zaposlenih”, vključno z zdravstvenimi diagnozami, družinskimi težavami in verskimi prepričanji. Podrobnosti so bile pogosto zabeležene in digitalno shranjene v sistemu in so bile “na voljo vsaj 50 drugim vodjem podjetja”.

H&M je sporočil, da “je incident razkril prakse obdelave zasebnih podatkov zaposlenih, ki niso bile v skladu z inštrukcijami in navodili H&M-a”. Družba se je v izjavi opravičila zaposlenim in napovedala, da bo analizirala odločitev varuha človekovih pravic v Hamburgu.

COMMENTS

Wordpress (0)