Milanović: Pompeo prihaja na Hrvaško, da bi nam “uvalio” F-16 – TOPNEWS.si

Milanović: Pompeo prihaja na Hrvaško, da bi nam “uvalio” F-16

Milanović: Pompeo prihaja na Hrvaško, da bi nam “uvalio” F-16

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je danes sporočil, da bo ameriški državni sekretar Mike Pompeo jutri prispel v Dubrovnik, in da bo, kot je dejal, poskusil Hrvaški “uvaliti” bombnike F-16.

Milanović je ponovil, da bi bila ameriška ponudba v drugih okoliščinah prednostna naloga, vendar bo v tem primeru odločitev o nabavi lovskih letal po njegovih besedah politična.

“Prišel bo poskusiti “uvaliti” ameriška letala. To pravim jaz, ki sem dejal, da bi moralo ameriško blago biti prednostna naloga. Zdaj prihaja v času, ko so ponudbe tako rekoč odprte. Po mojem mnenju se z njimi nihče ne bi smel o tem pogovarjati, ker gre za neke vrste pritisk,” je dejal Milanović.

V komentarju prihoda Pompea je Milanović dejal, da bi do tega obiska moralo priti že prej.

“Zdaj, ko so ponudbe odprte, pa se pojavijo dva tedna pred ameriškimi volitvami,” je dejal Milanović, o tem pa je poročala zagrebška televizija N1.

Hrvaška kupuje 12 lovskih letal in je prejela štiri ponudbe. ZDA ponujajo nov F-16 blok 70, Švedska nov model Gripen C / D, Francija rabljeni model letala Rafal, Izrael pa rabljeni model F-16 blok 30.

Švedska in Izrael nista v Natu, Milanović pa je dejal, da nasprotuje obravnavanju ponudb držav, ki niso članice Nata.

COMMENTS

Wordpress (0)